„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Două mănăstiri oltene în haină de praznic
Astăzi şi mâine, 8 şi 9 septembrie, de praznicul Naşterii Maicii Domnului şi al Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, mai multe locaşuri de închinare din Mitropolia Olteniei îşi serbează ocrotitorii. Între acestea, la loc de cinste se numără mănăstirile Maglavit și Logreşti din Arhiepiscopia Craiovei.
Numeroşi credincioşi sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, la sărbătoarea hramului Mănăstirii Maglavit din judeţul Dolj. Momentele liturgice vor debuta de joi seară, când vor fi săvârşite Vecernia unită cu Litia şi slujba Privegherii. În ziua praznicului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, la Altarul de vară al sfântului aşezământ monahal.
Piatra de temelie a bisericii Mănăstirii Maglavit a fost așezată în data de 14 septembrie 1935 de Episcopul Râmnicului, Vartolomeu Stănescu. Lucrările de construcție au fost suspendate din cauza războiului şi oprite definitiv în timpul regimului comunist. Acestea au fost reluate după anul 1989.
Credincioşii prezenți duminică, 9 septembrie, la Mănăstirea Logreşti vor avea ocazia să participe la slujbele prilejuite de hramul locașului de cult monahal. Biserica mănăstirii este aşezată pe malul drept al râului Amaradia, în localitatea Târgu Logreşti. A fost la începuturi, în jurul anilor 1718, un schit ce purta hramul Sfinţilor Voievozi. Sfântul locaş ce străjuieşte astăzi aici a fost construit din zid, la anul 1769, fiind închinat ca metoh Episcopiei Râmnicului. La începutul secolului XIX, biserica a fost renovată. Pisania păstrată până în zilele noastre poartă data anului 1808.