„În vremea aceea, venind la Iisus, cei doisprezece I-au spus: Dă drumul mulțimii să se ducă prin satele și prin orașele dimprejur, ca să poposească și să-și găsească hrană, că aici suntem în loc pustiu
Eveniment cultural la Râmnicu Vâlcea
La Râmnicu Vâlcea, evenimentele culturale desfăşurate săptămâna trecută au fost marcate de lansarea ultimul volum din seria dedicată Ciocoilor, intitulat „Carnavalul cătușelor”, autor Dinu Săraru. Lucrarea se adaugă în mod unitar primelor două volume, „Ciocoii noi cu bodyguard” și „Ultimul bal la Șarpele Roșu”.
Volumul „Carnavalul cătușelor”, prezentat de scriitorul și istoricul literar Doru Moțoc, a fost editat împreună cu „Ultimul Bal la Şarpele Roşu”, la dorința autorului, care a precizat că cele două volume sunt strâns unite și se luminează reciproc. Cum era de așteptat, „Carnavalul cătuşelor” ilustrează într-un mod profetic și „răcoritor” o serie de evenimente şi figuri politice de pe scena politică românească din ultimii ani. În solidaritate cu primele două volume, acest roman-pamflet completează acea lume politică în care cei aleși luptă strict pentru binele lor, în timp ce încearcă neobosiți să-i convingă pe ceilalți că luptă pentru binele tuturor.
Încinta librăriei s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei veniți în număr mare să participe la eveniment. Printre invitații de seamă ai maestrului Dinu Săraru s-au numărat și Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care apreciază misiunea desfășurată de vâlceanul Dinu Săraru în cultura contemporană. După lansarea cărții a urmat sesiunea de autografe.
Scriitorul Dinu Săraru s-a născut la 30 ianuarie 1932, în comuna Slătioara, județul Vâlcea. A fost cronicar de teatru, director al Teatrului Mic şi Teatrului foarte Mic din Bucureşti (1977-1990), apoi al Teatrului Naţional din București (2000-2004). A creat revistele „Noi”, „Clipa” și „Renaşterea civilizaţiei rurale româneşti”. A fost directorul general al cotidianului „Universul românesc”. A pus bazele Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală „Nişte ţărani”. A fost distins cu numeroase premii literare şi artistice, printre care Premiul Academiei Române. Este membru al Academiei Oamenilor de Stiinţă din România.