„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Eveniment editorial la Râmnic
Sala „Iosif Episcopul” a Casei „Sfântul Ierarh Calinic” a găzduit luni, 23 octombrie, evenimentul prilejuit de lansarea cărții „Râmnicul meu” a renumitului romancier Dinu Săraru. Volumul a apărut cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, la Editura Praxis a Arhiepiscopiei Râmnicului, în cadrul Colecției „Memoria Historiae”.
În debutul evenimentului, formația vocal-instrumentală de muzică veche a Arhiepiscopiei Râmnicului a interpretat câteva cântece din repertoriul lui Anton Pann.
„Cartea de față - remarcă IPS Părinte Varsanufie în predoslovia intitulată „Râmnicul Domniei Sale” - reliefează marea dragoste pe care Dinu Săraru a purtat-o de-a lungul întregii sale vieți orașului în care s-a născut și a crescut, de unde a zburat către abisul nestingherit al slovelor. În acest volum întâlnim, în amintirile suave, boieri cu case somptuoase, țărani cu care încărcate cu struguri sau cu alte bucate, birjari respectuoși, profesori erudiți care au marcat viața atâtor generații, colonei - eroi de război, ierarhi cu viață sfântă, într-un cuvânt, un tablou complet al Râmnicului de altădată. Alcătuirea discursului îi oferea de altfel bucuria de a se „scufunda în apele aducerilor aminte răcoritoare şi parfumate, cum erau numai apele Oltului sub podul de fier dinaintea căii ferate, însoţite în curgerea lor mereu tânără şi strălucitoare sub cerul care împrumuta sticlirea de marmură a Malului Alb, de şuieratul prelung, sfâșietor, al trenurilor care venind dinspre câmpie se pregăteau să intre în defileul de piatră vânătă al munţilor albăstrind zarea dincolo de porumburile care, toamna, veneau curajoase până la porţile dinspre Ardeal ale oraşului”, iar cititorului îi oferă bucuria de a descoperi, deopotrivă cu toate stările sale sufletești, chipurile transformate în personaje de roman ale tuturor celor care i-au marcat existența pentru totdeauna.