În vremea aceea a intrat Iisus într-un sat, iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei. Şi ea avea o soră ce se numea Maria, care, aşezându-se la picioarele Domnului, asculta cuvintele Lui. Iar Marta se
Evenimente cultural-artistice la Râmnic
La finele săptămânii trecute, Arhiepiscopia Râmnicului a găzduit mai multe activităţi cultural-artistice, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie.
Centrul cultural „Sfântul Calinic de la Cernica” al sfintei Arhiepiscopii a Râmnicului a găzduit la finele săptămânii trecute spectacolul de teatru „Vorbind cu Tine, Doamne!”. Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Râmnicului împreună cu Compania Teatrală „Zona” şi a marcat Ziua Mondială a Teatrului, 27 martie. Regia, adaptată după cartea „Rugăciuni pe malul lacului” de Sfântul Nicolae Velimirovici, a fost asigurată de actriţa Ana Calciu, psaltul Andrei Stratulat și Andrada Dumitrache la flaut.
„Spectacolul s-a dovedit a fi o explorare ziditoare a trăirilor unei pictorițe de icoane care în procesul creației, în timpul pictării unei icoane a Mântuitorului Hristos, ne pune în față propriile gânduri: setea de pocăinţă, dorinţa de desăvârşire, iubirea vrăjmaşilor etc. Trăirile ei devin trăirile spectatorilor, reuşind să descopere acestora adâncimea pocăinţei şi bucuria regăsirii lui Dumnezeu”, după cum a subliniat în cuvântul de la finalul acestui spectacol Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.
Marşul pentru viaţă la Râmnic
De anul acesta, în luna martie, sub genericul „Luna pentru viață 2016”, pentru prima dată în toate județele din România și raioanele din Republica Moldova au fost organizate manifestații sociale pro-familie, de către Asociația „Studenți pentru viață”. Evenimentul central al acestei luni a fost Marșul pentru viață, aflat la a șasea ediție în țara noastră. Anul trecut, marșul s-a desfășurat în 60 de orașe din România și Republica Moldova. În Arhiepiscopia Râmnicului, Marșul pentru viață, intitulat de această dată „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, s-a desfăşurat în ziua de 26 martie. Zeci de participanţi au pornit de la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și au parcurs, fără opriri, următorul traseu: str. Calea lui Traian, bd. Tudor Vladimirescu, str. General Praporgescu, str. Nicolae Bălcescu și str. Arhiepiscopiei. Ca și în anii precedenți, participanții au purtat icoane cu Buna Vestire și Maica Domnului, ca simboluri ale Vieții, și pancarte cu mesaje creştine. Atât la începutul marşului, cât şi la finalul acestuia, participanţii au rostit rugăciuni.