„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Evenimente cultural-religioase la Turnu Severin
La începutul acestei săptămâni Sala Palatului Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta-Turnu Severin a găzduit conferinţa susţinută de Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, şi premiera piesei de teatru „Calea adevărului”. Ambele momente au fost realizate spre cinstirea Sfântului Antim Ivireanul, de la a cărui trecere la Domnul se împlinesc anul acesta 300 de ani. Astfel, prin grija Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, în cadrul conferinţei pastoral-misionare, preoţii şi credincioşii mehedinţeni au avut parte de o seară duhovnicească încărcată de emoţie sfântă.
În prima parte a serii, prin conferinţa intitulată „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, model de slujire în slovă şi-n duh”, PS Emilian Lovişteanul a aşezat la inimile celor prezenţi cuvinte duhovniceşti izvorâte din exemplul de sfinţenie al vieţii Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, cel care acum mai bine de 300 de ani desfăşura în cetatea Râmnicului o operă cultural-religioasă ce a marcat pentru totdeauna istoria neamului nostru românesc. În cea de-a doua parte a serii, actorii companiei „Civic Art” din Bucureşti au reuşit să transpună în timp epoca plină de provocări în care a trăit Sfântul Antim Ivireanul şi Sfântul Constantin Brâncoveanu. Din distribuţie au făcut parte: Petre Moraru, Corneliu Jipa, Adrian Anghel, Cristina Moldovan, Răzvan Niţu şi Marian Ciripan. Premiera piesei „Calea adevărului”, o dramatizare dedicată Sfântului Antim Ivireanul, a constituit un act de recunoştinţă adus de actori Preasfinţitului Părinte Episcop Nicodim, care i-a îndemnat să pună în scenă o piesă de teatru care să evoce personalitatea Sfântului Antim.