„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Expoziţie de artă şi pictură religioasă la Târgu-Jiu
Sala „Florin Isuf” a Centrului judeţean pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale Gorj a găzduit de curând vernisajul unei expoziţii de artă şi pictură religioasă. Aşezat sub genericul „Odinioară pe Valea Jiului de Sus”, evenimentul a adunat numeroşi oameni de cultură, iubitori de artă populară şi artă sacră din judeţul Gorj.
Expoziţia „Odinioară pe Valea Jiului de Sus” a făcut parte din complexul de manifestări „Zilele culturii populare în Gorj”, care au început de săptămâna trecută, după praznicul Adormirii Maicii Domnului, în municipiul Târgu-Jiu. Pe lângă activitatea amintită, din programul manifestărilor au mai făcut parte: ediţia a XI-a a Festivalului cântecului, jocului şi portului popular gorjenesc „Tismana 2015”, Târgul meşterilor populari, Expoziţia stradală de fotografii şi bannere „Meşteri şi meşteşuguri în Gorj”, lansări de cărţi şi reviste de folclor.
În cadrul Expoziţiei de artă şi pictură „Odinioară pe Valea Jiului de Sus” a fost lansat albumul „Ie gorjenească”, cu numeroase imagini redând costumul popular gorjenesc, parte dintr-o serie de albume editate de CJCPCT Gorj. Alături de această lucrare au fost prezentate şi cele două albume: albumul-memorial „Florin Isuf” şi albumul artistului gorjean Theodor Dădălău, în memoria fiului său Traian, plecat din această lume la numai 17 ani, în urma unui tragic accident rutier. De menţionat este şi faptul că, în această perioadă, în localitatea gorjeană Cruşet a avut loc inaugurarea unei valoroase colecţiei muzeale locale, gazdele manifestării fiind Primăria, Căminul Cultural şi Biblioteca Publică din Cruşeţ, în parteneriat cu Centrul judeţean pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale Gorj.