„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Expoziție itinerantă organizată de Biblioteca „Aman”
Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj și Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov au vernisat săptămâna aceasta, la Brașov, o expoziție de postere înfățișând cărți și documente, reviste și afișe deținute de „Biblioteca Exilului Românesc din Paris - Basarab Nicolescu” din cadrul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova. Expoziția a fost organizată la sediul central al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov și va rămâne deschisă publicului timp de două săptămâni. „Biblioteca Județeană «Alexandru și Aristia Aman» pune un deosebit accent pe colaborarea cu celelalte instituții de profil din țară și străinătate. Este, bineînțeles, vorba despre valorizarea unei colaborări în beneficiul comunităților, altele decât cele pe care le deservim în județul Dolj. Expoziția este una itinerantă pentru că, după prezentarea ei în premieră la Craiova, a urmat, în luna februarie, vernisarea de la Cluj. Pentru perioada următoare intenționăm să o expunem în cât mai multe localități din România deoarece există un real interes pentru demersul nostru. Bogăția și diversitatea cărților și materialelor realizate de actanții culturali români din afara granițelor țării și proiectul în sine merită o promovare solidă și asta pentru că un asemenea demers a fost realizat în premieră la nivelul țării noastre”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova.
Managerul instituției de cultură craiovene a subliniat de asemenea că la Biblioteca Județeană din Craiova s-a reușit realizarea unei biblioteci a exilului românesc, „proiect pentru care ne dorim o completare constantă și pe care, la momentul finalizării lucrărilor de reabilitare pe care le întreprindem la un imobil recent intrat în patrimoniul bibliotecii, îl vom muta în casă nouă, în Muzeul Cărții și Exilului Românesc. Brașovul, important centru cultural și universitar, acel «centru al țării» evocat nu o dată de marele diplomat craiovean Nicolae Titulescu, va fi, deci, următoarea locație în care vom vernisa această expoziție de postere. Sperăm ca toți brașovenii să găsească utile și interesante inițiativele noastre”, a adăugat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.