„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în toate zilele și să-Mi urmeze Mie; căci cine va voi să-și scape viața o va pierde; iar cine-și va pierde viața pentru Mine, acela o va mântui. Căci ce folosește omului dacă va câștiga lumea toată, iar pe sine se va pierde sau se va păgubi? Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina de el și Fiul Omului când va veni întru slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri. Cu adevărat însă vă spun vouă: Sunt unii dintre cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea Împărăția lui Dumnezeu.”
Festivalul interjudeţean „Glas de înger”, la cea de a XIV-a ediţie
Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, a organizat miercuri, 9 decembrie, cea de a XIV-a ediţie a festivalului-concurs de colinde şi obiceiuri tradiţionale de Crăciun, „Glas de înger”. Dedicat elevilor din şcolile şi liceele Mitropoliei Olteniei, evenimentul a adunat peste 400 de participanţi în sala de festivităţi a Liceului „Charles Laugier” din Craiova. În deschiderea activităţii, pr. lect. dr. Ion Reşceanu a transmis celor prezenţi cuvântul de binecuvântare din partea IPS Părinte Mitropolit. La final, toţi participanţii au primit diplome şi daruri din partea organizatorilor. Despre importanţa momentului, dar şi despre tradiţia de care se bucură între evenimentele culturale organizate sub oblăduirea Arhiepiscopiei Craiovei, a vorbit Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”. „Festivalul de colinde şi tradiţii de Crăciun, organizat de instituţia noastră, cu binecuvântarea IPS Părinte Mitropolit, a ajuns anul acesta la cea de a XIV-a ediţie. Sunt ani în care am acumulat experienţă şi am crescut odată cu mesagerii colindului sfânt şi bun. De la grădiniţe la şcoli gimnaziale şi licee din întreaga Oltenie, toţi colindătorii au venit aici spre a ne împărtăşi de bucuria Naşterii Domnului. Anul acesta am numărat cei mai mulţi participanţi, cu toţii primind daruri şi diplome din partea fundaţiei noastre”, a conchis Cristina Stamatoiu.
În cadrul ediţiei de anul acesta s-au remarcat în mod deosebit formaţiile de colindători: Grupul „Flori de măr”, de la Grădinița Zănoaga, judeţul Dolj, pentru grupa de preşcolari, Corul Colegiului Naţional „Frații Buzești” Craiova, pentru grupa de gimnaziu, şi Corul „Harmony” al Liceului „Henry Coandă” din Craiova, pentru grupa de liceu. La secţiunea „Tradiţii şi obiceiuri” au fost premiaţi următorii participanţi: Grădiniţa „Floare de Colţ” din Craiova - preşcolari, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni, judeţul Dolj - primar, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni, judeţul Dolj - gimnaziu, şi Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” Craiova - liceu. La secţiunea Scenete, s-au remarcat elevii: Mihaela Cristina Zaharia, de la Școala Gimnazială Nr. 2 - Motru, judeţul Gorj, Maria Bușoi, de la Școala Gimnazială Nr. 2 - Motru, judeţul Gorj, şi Marius Dăescu, de la Colegiul Tehnic Mătăsari, judeţul Gorj.