„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
„În viața Bisericii trăim bogăția fiecărei persoane în parte”
Aula „Nestor Mitropolitul” a Facultății de Teologie din Craiova a găzduit sâmbătă, 19 mai, întrunirea Adunării eparhiale pentru desemnarea și validarea noilor membri ai acestui for bisericesc. Evenimentul a fost prezidat de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, fiind precedat de o slujba de Te Deum, săvârșită în Paraclisul „Sfinţii Mucenici Serghie şi Vah” din cadrul facultăţii.
În ședința de constituire a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Craiovei a fost aprobată următoarea componenţă: pentru funcţia de președinte al Comisiei Bisericești a fost desemnat pr. Ion Tomescu, președintele Comisiei Culturale și Educaționale a fost ales pr. Constantin Reşceanu, președintele Comisiei Economice și Bugetare - pr. Aurel Gușețelu, președintele Comisiei Patrimoniu și Construcții - pr. Iulian Mirea, președintele Comisiei Social-Filantropice - pr. Marius Olivian Tănasie, președintele Comisiei Silvice și Agricole - pr. Doru Badea, președintele Comisiei Organizatorice, Juridice și de Validare - pr. Emilian Cimpoieru.
La finalul şedinţei de lucru, Mitropolitul Olteniei a vorbit celor prezenţi despre importanța Adunării eparhiale ca organism bisericesc, subliniind lucrarea socială a Bisericii în comunitate. „Această Adunare eparhială, constituită, gândită și dezvoltată de Sfântul Andrei Șaguna din Transilvania, s-a impus și în partea noastră, pentru că este o organizație foarte bine-venită pentru coordonarea vieții bisericești. Aici ne găsim cu toţii laolaltă, clerici și mireni, formând împreună acest organism bisericesc care se îngrijește de buna chivernisire a averii bisericii, a credincioșilor, a preoților și a tuturor problemelor care survin în viața noastră în această lume. Cunoaștem cu toții că omul este o ființă dinamică, este o persoană creată de Dumnezeu după chipul Său, dotată cu daruri desăvârșite, bogate, și în lucrarea noastră avem nevoie unii de alții, pentru că Dumnezeu nu ne-a făcut autosuficienți, independenți și autonomi, ne-a făcut în relație de dependență unii de alții. Așa se face că ceea ce-mi lipsește mie găsesc în celălalt de lângă mine, iar celălalt de lângă mine găsește împlinirea în mine. Întru aceasta se află și viața de familie, se află și viața bisericească și viața socială. În viața Bisericii noi trăim această bogăție a fiecărei persoană în parte, de la fiecare primim câte ceva și ne considerăm împliniți numai în comuniune. Este adevărat că ne naștem individual, dar nu putem niciodată trăi separați de părinții noștri, mai ales până la o vârstă a maturității, iar de sfaturile lor avem trebuință până când ei trec la Domnul. Prin urmare, viața unei Adunări Bisericești, viața Bisericii, este un plus de valoare și noi în lucrarea aceasta spre Împărăția lui Dumnezeu avem nevoie întotdeauna de sprijinul confraților noștri. Este adevărat că toți laolaltă mergem înainte, cum spune Sfântul Apostol Pavel, ca la asalt, dorim ca să ne perfecționăm, dorim să îmbunătățim numărul virtuților noastre, al faptelor bune, cerem ajutorul lui Dumnezeu, și în postura în care suntem lucrăm pentru binele nostru și pentru binele celorlalți. Așa se face că preotul se roagă în biserică pentru credincioși, iar credincioșii răspund chemării preotului, căci nu există în Biserica noastră Ortodoxă Liturghie fără credincioși. Vrem să arătăm prin această activitate că suntem cu adevărat ucenici ai Mântuitorului Iisus Hristos, care lucrează pentru cei care sunt în suferință, în necazuri, pentru țara și poporul nostru, pentru că în primul rând grija noastră este pentru Biserică și pentru popor. Dacă nu avem patrie, nu avem nici Biserică, și dacă nu avem Biserică, nu avem nici patrie”, a subliniat IPS Părinte Irineu.