„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Întâlnire de lucru la Protoieria Craiova Sud
Preoţii din Protopopiatul Craiova Sud s-au întrunit luni, 6 iunie, în cadrul conferinţei pastoral-misionare de vară. Evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturghie, săvârşită în sobor de preoţi, la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova.
Şirul conferinţelor preoţeşti din Arhiepiscopia Craiovei a fost deschis săptămâna aceasta de întrunirea clericilor din Protoieria Craiova Sud. Astfel, sub coordonarea părintelui protoiereu Grigorie Vulcănescu, slujitorii sfintelor altare s-au întrunit la Căminul „Renaşterea” din Craiova pentru a dezbate tema educaţiei religioase a tinerilor, aşezată în contextul anului omagial 2016. Conferinţa a fost precedată de Sfânta Liturghie, săvârşită la Catedrala Mitropolitană. După slujbă, preoţii au luat parte la o agapă frăţească, organizată în curtea protopopiatului. Conferinţa şi dezbaterile pe tema stabilită s-au desfăşurat în sala de festivităţi a Căminului „Renaşterea”.
Prelegeri pe tema educaţiei religioase a tinerilor
Au fost prezentate două referate de fond. Primul dintre ele a aparţinut pr. Cosmin Dărăbăţ, de la Parohia Padea, care a realizat o analiză interconfesională a lucrului cu tinerii în ţara noastră. Cea de a doua prezentare a fost susţinută de pr. prof. Florin Ionescu, de la Parohia „Sfinţii Arhangheli” din Craiova. În cuprinsul intervenţiei, auditoriul a avut parte de o retrospectivă statistică a lucrării catehetice în Arhiepiscopia Craiovei, raportată la ora de religie. După cele două prezentări, au fost invitaţi să ia cuvântul pr. Bogdan Trifu, de la Parohia „Maica Domnului”-Oota, pr. Gabriel Sorescu, de la Parohia „Sfântul Nicolae”-Brânduşa, şi pr. Florin Mihail, de la Parohia „Sfântul Dimitrie” Romaneşti. Cei trei preoţi au vorbit despre experienţa personală în lucrul cu tinerii.
„Activităţile cu tinerii constituie o provocare permanentă”
În acest context, la finele întâlnirii, pornind de la cele prezentate, părintele protoiereu Grigorie Vulcănescu a evidenţiat nevoia unei intensificări a pastoraţiei tinerilor. „Pentru fiecare dintre noi, ca slujitori ai sfintelor altare, lucrarea de catehizare trebuie să fie permanent întărită de tact pastoral, disponibilitate şi deschidere spre tineri. Suntem datori să împărtăşim şi să înmulţim în rândul credincioşilor noştri darurile pe care Dumnezeu ni le-a încredinţat. Aşadar, fiecare clipă a slujirii noastre preoţeşti trebuie să fie încununată cu roade bogate, jertfă şi lucrare mărturisitoare în viaţa fiilor noştri duhovniceşti. Activităţile cu tinerii constituie în acest context o provocare permanentă de a întări şi creşte temelia Sfintei noastre Biserici”, a conchis pr. Grigorie Vulcănescu.