„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
IPS Părinte Mitropolit Irineu a resfinţit biserica din Frăţila
În Duminica a 9-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Frăţila, comuna Bulzeşti, Protoieria Craiova Nord, unde a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească şi a resfinţit Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”. Momentele liturgice au încununat astfel încheierea lucrărilor de consolidare şi renovare începute aici în luna iunie 2015, lucrări executate cu sprijinul enoriaşilor, în frunte cu preotul paroh Constantin Constantin şi suportate financiar de Gheorghe Constantinescu din Bucureşti, fiu al satului Frăţila. Biserica, monument istoric ridicat iniţial din lemn în anul 1794, a suferit de-a lungul anilor mai multe refaceri şi renovări, ultima şi cea mai amplă vizând refacerea din temelie a tuturor componentelor sfântului locaş, inclusiv a curţii interioare şi construirea unei noi clopotniţe.
În cuvântul adresat credincioşilor la finalul slujbei euharistice, Mitropolitul Olteniei a dezvoltat câteva din învăţăturile desprinse din textul evanghelic duminical despre potolirea furtunii şi umblarea pe mare (Matei 14, 23-34). „La cererea sa şi la porunca Mântuitorului, Sfântul Apostol Petru a păşit pe valurile mării cu încredere şi credinţă. Nu merge însă prea mult deoarece credinţa lui nu este suficient de matură, este şovăielnică şi îi induce teama de valurile agitate ale mării. Aşa precum şi firea noastră este marcată deseori de teamă, de frică, pentru că în noi încă sălăşluieşte păcatul ce produce asemenea sentimente. Dacă am fi curaţi sufleteşte nu am avea asemenea stări de teamă, uitaţi-vă la copiii mici, care, curaţi fiind, nu au frică de nimic. Rezultă de aici că lipsa de curăţie interioară duce mai întâi la teamă şi nesiguranţă, apoi la lipsa de credinţă şi în cele din urmă la moarte”, a spus IPS Părinte Irineu.
La final, Părintele Mitropolit i-a felicitat pe toţi cei care s-au ostenit pentru renovarea şi împodobirea sfântului locaş. Astfel, pentru implicarea deosebită în această sfântă lucrare, preotul paroh, Constantin Constantin, a primit rangul bisericesc de iconom, iar Gheorghe Constantinescu a primit gramată chiriarhală de mulţumire.