„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în toate zilele și să-Mi urmeze Mie; căci cine va voi să-și scape viața o va pierde; iar cine-și va pierde viața pentru Mine, acela o va mântui. Căci ce folosește omului dacă va câștiga lumea toată, iar pe sine se va pierde sau se va păgubi? Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina de el și Fiul Omului când va veni întru slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri. Cu adevărat însă vă spun vouă: Sunt unii dintre cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea Împărăția lui Dumnezeu.”
Liturghie arhierească la Biserica „Maioreasa” din Turnu Severin
Începutul perioadei Triodului a găsit Biserica „Maioreasa” în sărbătoare. Sute de severineni au ţinut să fie prezenţi la Sfânta Liturghie arhierească săvârşită de Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. În cuvântul de învăţătură, arhiereul mehedinţean a evidenţiat importanţa smereniei, aşezând la inimile celor prezenţi câteva cuvinte de la Sfinţii Părinţi despre slava deşartă, arătând cât de grav este acest păcat. În încheiere, părintele Ionuţ Semenescu, protoiereu al Protopopiatului Drobeta-Turnu Severin Nord şi paroh al Bisericii „Maioreasa”, a mulţumit Preasfinţitului Părinte pentru vizita pastorală în mijlocul comunităţii de la Maioreasa şi l-a încredinţat de implicarea permanentă a slujitorilor şi credincioşilor în viaţa socială prin proiectele desfăşurate la nivelul parohiei.
Biserica `Adormirea Maicii Domnului”-Maioreasa din Turnu Severin a fost ridicată în perioada 1842-1846 din dorinţa şi cu cheltuiala maiorului Ciupagea şi a soţiei sale. La sfinţire a fost prezent Mitropolitul Nifon al Ţării Româneşti, pe atunci şi locţiitor de Episcop la Râmnicu Vâlcea. Primul preot slujitor al bisericii a fost protopopul Mitrică din Cerneţi, prieten şi sfetnic apropiat al familiei de ctitori. Arhitectura iniţială a Bisericii „Maioreasa” avea trei turle: una mare deasupra naosului şi două laterale mai mici la pronaos, catapeteasma era de zid şi era împrejmuită cu un gard solid de cărămidă. Toate aceste lucruri s-au schimbat cu timpul. Aşa se face că în perioada 1871-1872 s-a desfăcut tâmpla şi s-a dărâmat zidul care separa naosul de pronaos. Vechea catapeteasmă a fost înlocuită cu una din tei, cu icoane frumos pictate de meşteri pricepuţi. Din încredinţarea Mitropolitului Firmilian al Olteniei, pictura Bisericii „Maioreasa” a fost restaurată în anul 1957 de pictorul Iosif Keber din Târgu Jiu, cel care a zugrăvit şi icoanele de pe tâmpla Catedralei Mitropolitane „Sfântul Dumitru” din Craiova. În 1974, biserica a fost din nou restaurată, pictura fiind recondiţionată de zugravul Nicolae Glăvan din Novaci-Gorj. Ultima restaurare a picturii a avut loc în anul 1992 şi a fost făcută de familia de pictori severineni Florica şi Eugen Papici.