„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în toate zilele și să-Mi urmeze Mie; căci cine va voi să-și scape viața o va pierde; iar cine-și va pierde viața pentru Mine, acela o va mântui. Căci ce folosește omului dacă va câștiga lumea toată, iar pe sine se va pierde sau se va păgubi? Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina de el și Fiul Omului când va veni întru slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri. Cu adevărat însă vă spun vouă: Sunt unii dintre cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea Împărăția lui Dumnezeu.”
Mănăstirea Logreşti se pregăteşte de hram
Mâine, 9 septembrie, de praznicul Sfinţilor şi Drepţilor dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana, Mănăstirea Logreşti din judeţul Gorj va îmbrăca haine de sărbătoare pentru a-şi cinsti aşa cum se cuvine ocrotitorii spirituali. A devenit deja o tradiţie a ultimilor ani ca, în zi de hram, în mijlocul obştii monahale şi al credincioşilor de aici să poposească chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care va săvârşi slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.
Biserica Mănăstirii Logreşti este aşezată pe malul drept al râului Amaradia, în localitatea Târgu Logreşti, aproape de limita teritorială a judeţelor Gorj şi Vâlcea. Documentele atestă faptul că în jurul anilor 1718 aici funcţiona un schit ce purta hramul Sfinţilor Voievozi. Biserica din zid a fost construită mai târziu, în anul 1769, şi închinată ca metoh al Episcopiei Râmnicului Noului Severin. La începutul secolului al XIX-lea, biserica este renovată. Pisania păstrată până în zilele noastre poartă data anului 1808.