„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Meditaţii gratuite pentru elevii din Cetatea Băniei
Programul catehetic din Arhiepiscopia Craiovei cuprinde săptămânal întâlniri în cadrul grupurilor parohiale, majoritatea formate din tineri, elevi sau studenţi, prezenţi şi lucrători în viaţa Bisericii. În acest context, copiii de la Paraclisul „Sfântul Gheorghe”-Vechi din Craiova s-au întâlnit la noul sediu catehetic, în cea de-a 20-a Duminică de după Rusalii.
Ca în fiecare săptămână, grupurile parohiale de adulţi şi tineri din cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei participă la activităţi de lucru în cadrul centrelor organizate pe lângă locaşurile de închinare. Majoritatea dintre ele funcţionează în cadrul proiectelor catehetice „Hristos împărtăşit copiilor”, „Alege şcoala!” şi „Calea mântuirii”. Rezultatele sunt pe măsura aşteptărilor, completând cu succes lucrarea filantropică şi misionară a Bisericii.
Meditaţii gratuite pentru copiii de la Paraclisul „Sfântul Gheorghe”-Vechi
De anul acesta, la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Gheorghe”-Vechi funcţionează un grup catehetic format din 25 de copii defavorizaţi social. Săptămânal, alături de elevii din grupele de a doua şansă şi abandon şcolar înscrişi în proiectul „Alege şcoala!”, cei 25 de copii au parte de meditaţii şi lecţii gratuite, activităţi interactive şi de cateheză. Coordonatorul grupului este diaconul Iulian Cravcenco, slujitor la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Gheorghe”-Vechi. Alături de câţiva voluntari inimoşi, părintele diacon este alături de cei mici în toate problemele cotidiene. Săptămâna aceasta, întâlnirea catehetică a avut loc la noul centru catehetic de lângă Biserica „Sfântul Mare Proroc Ilie”. „Am reușit să abordăm în continuare învăţătura despre crearea lumii văzute, vorbind despre plăsmuirea Evei din coasta lui Adam. În cadrul activităţilor de formare, copiilor li s-a propus să alcătuiască o poezie cu rimă sau o frază în care să fie incluse cuvintele Dumnezeu, Adam, Eva și Iubire. Am discutat, de asemenea, și despre istoria sărbătorii Halloween, cum a ajuns pe meleagurile noastre și care este mesajul acestei sărbători, lăsându-i pe copii singuri să aleagă de partea cui vor să se afle. Grupa mică, fiind sub îndrumarea domnişoarei Marga Avram, a desfășurat diferite activități de creativitate și dezvoltare motrică. La final, cei mici au fost serviți cu struguri, prăjituri și biscuiți. Mulțumim tuturor pentru dragostea arătată și pentru susținerea pe care totdeauna ne-au arătat-o în demersul nostru”, a spus diac. Iulian Cravcenco.
„Exemplul Sfintei Preacuvioase Parascheva pentru credincioşii de astăzi”
Activităţile catehetice au continuat şi la Biserica „Ziua Crucii” din Craiova. În cadrul ultimei întâlniri, programată săptămâna trecută, preotul Marius Bârlădeanu a vorbit despre „Exemplul Sfintei Preacuvioase Parascheva pentru credincioşii de astăzi”. Cei 30 de membri ai Grupului „Sfântul Ambrozie cel Mare” au aflat despre viaţa şi minunile sfintei, au discutat despre cultul sfintelor moaşte şi cinstirea lor în Biserica Ortodoxă. „În fiecare săptămână, întâlnirile noastre au în vedere zidirea sufletească a credincioşilor noştri. Tema despre care am vorbit a fost exemplul Sfintei Preacuvioase Parascheva, a cărei prăznuire am săvârşit-o de curând. Icoana vieţii ei reprezintă şi astăzi pentru fiecare creştin o pildă desăvârşită de jertfelnicie şi dăruire, de credinţă şi iubire faţă de Dumnezeu şi aproapele”, a spus pr. Marius Bârlădeanu, coordonatorul Grupului „Sfântul Ambrozie cel Mare”.