„În vremea aceea, fiind întrebat Iisus de farisei când va veni Împărăția lui Dumnezeu, El le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.
Noi activităţi catehetice şi misionare în Parohia Brânduşa
Grupul de tineri din Parohia „Sfântul Nicolae”-Brânduşa din Craiova s-a reunit săptămâna aceasta pentru o nouă activitate catehetică. Tema întâlnirii a fost „Despre comunicare”. De asemenea, duminica trecută, sub coordonarea preotului Gabriel Sorescu, a fost organizată cea de-a opta ediţie a Duminicii Naşilor şi Finilor din parohie. La eveniment au participat 26 de copii, care s-au împărtăşit. Au participat de asemenea 12 tineri din grupul parohial şi peste 100 de enoriaşi. „Toţi copiii şi tinerii prezenţi la biserică au primit în dar, cu această ocazie, o cruciuliţă pectorală ca dar din partea parohiei. A fost un eveniment cu totul deosebit şi de folos duhovnicesc pentru majoritatea participanţilor. Din aceste întâlniri învăţăm să preţuim mai mult relaţiile personale şi duhovniceşti, binecuvântate de Dumnezeu prin Taina Căsătoriei”, a spus preotul Sorescu.
Între activităţile viitoare se numără şi pregătirea pentru praznicul Sfintei Parascheva, hramul de toamnă al Parohiei Brânduşa. „Începând cu 2015, parohia noastră păstrează ca un tezaur de preţ veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva. Se află în lucru un frumos baldachin şi o raclă de lemn în care veşmintele Sfintei Parascheva să fie puse spre închinare începând cu acest hram. Vă aşteptăm pe toţi să fim în rugăciune. Până atunci, activităţile noastre de vizite şi pelerinaje la cele mai importante obiective din Mitropolia Olteniei continuă. Duminică, 16 octombrie, vom organiza un pelerinaj la mănăstirile din nordul Vâlcii. Vom vizita Turnu, Cozia şi Frăsinei. Cei interesaţi sunt rugaţi să ne contacteze la biserică. Să nu uităm nici de cea de-a şaptea ediţie a Târgului Jucăriilor. Acţiunea se va desfăşura după oficierea Sfintei Liturghii, în curtea bisericii din strada Brânduşa nr. 12. Acesta este un act filantropic, care are ca scop colectarea de fonduri pentru copii sărmani. Cu toţii avem acasă jucării care nu mai sunt folosite de copiii noştri, fie pentru că au prea multe, fie pentru că au crescut. Jucăriile pot fi «readuse la viaţă» şi pot fi folosite de alţi copii. Pot participa toţi cei doritori. Condiţiile participării sunt simple: jucăriile, odată aduse la Târgul Jucăriilor, se consideră donate parohiei noastre”, mai spune pr. Gabriel Sorescu.