„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Părintele Tudorică Mihalache, cetăţean de onoare al Craiovei
La începutul acestei luni, cu prilejul Zilelor oraşului Craiova, părintele Tudorică Mihalache a primit distincţia de „cetăţean de onoare” al Băniei. Evenimentul a fost unul special, cucernicul preot fiind prezent în mijlocul celor mai de seamă reprezentanţi ai oraşului, în Sala Mare a Filarmonicii „Oltenia”, unde i-a fost înmânată importanta distincţie. „Este o realizare pe care o dedic în totalitate Bisericii. Întreaga mea viaţă a fost închinată Mântuitorului Hristos, ca sacerdot şi slujitor al Sfântului Altar. Această distincţie mă onorează, însă socotesc că ea aduce preţuire întregului clericat din Cetatea Băniei pentru rolul şi locul pe care l-a avut dintotdeauna în viaţa spirituală şi culturală a urbei”, a spus părintele Tudorică.
Părintele Tudorică Mihalache, poet şi om de litere, s-a născut într-o casă ţărănească din satul doljean Bâlta, în mijlocul unei familii cu foarte mulţi copii. Tot acolo a absolvit şi cursurile şcolii primare, urmând ca mai apoi să meargă la Seminarul Teologic de la Craiova, unde avea să se pregătească pentru cea mai importantă misiune din viaţa lui. În 1970, tânărul absolvent de seminar este admis la Facultatea de Teologie din Bucureşti. Din acest moment începe pasiunea pentru poezie. În 1971 a fost hirotonit preot pe seama parohiei din satul Mihăiţa. Prima carte a aşteptat lumina tiparului 10 ani, apărând abia în 1986 din cauza cenzurii comuniste. Este autorul unei opere literare impresionante, valoarea lucrărilor sale propulsându-l în rândul membrilor activi ai Uniunii Scriitorilor. A obţinut, de asemenea, numeroase premii şi distincţii culturale. Ca preot a slujit la Altarul Bisericii „Sfântul Nicolae”-Ungureni din Craiova peste trei decenii.