„Zis-a Domnul: Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și veți fi iertați; dați și vi se va da; turna-vor în sânul vostru o măsură bună, îndesată,
Praznicul Izvorului Tămăduirii în bisericile şi mănăstirile oltene
Mai multe locaşuri de închinare din Mitropolia Olteniei îşi serbează astăzi hramul, de praznicul Izvorului Tămăduirii. În Arhiepiscopia Craiovei, credincioşii se adună ca în fiecare an la rugăciune la Mănăstirea Maglavit, în judeţul Dolj. Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie este săvârşită de Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Credincioşii gorjeni participă, de asemenea, în număr mare la hramul bisericii celei noi a Mănăstirii Lainici. La Craiova, Izvorul Tămăduirii este cinstit în biserica închinată Sfântului Calinic Cernicanul, din cartierul Valea Roşie, drept cel de-al doilea hram. De asemenea, în municipiul Băileşti, credincioşii înalţă astăzi rugăciuni în Biserica „Izvorul Tămăduirii“.
În Arhiepiscopia Râmnicului, biserica cea nouă a Mănăstirii Troianu şi două parohii îmbracă astăzi haină de sărbătoare, cu prilejul marelui praznic: Biserica „Izvorul Tămăduirii“ din Băile Olăneşti şi biserica Spitalului din Horezu. Pe lângă acestea, şi Biserica „Sfântul Andrei“ din Râmnicu Vâlcea îşi serbează cel de-al doilea hram. Piatra de temelie a noii biserici cu hramul „Izvorul Tămăduirii“ de la Mănăstirea Troianu a fost pusă de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim şi părintele stareţ Sava Pleşa, la data de 15 iulie 2008. Ctitorii principali care au adus sprijinul la ridicarea acestui sfânt locaş sunt preotul Chiril cu soţia sa, preoteasa Lidia, şi Ana Chiril. Pictura paraclisului de la demisolul bisericii a fost realizată între anii 2010 şi 2011 de către pictoriţa Tania Costea din Buzău.