„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Praznicul Sfintei Treimi la Craiova şi Strâmba-Jiu
De praznicul Sfintei Treimi, de luni, 5 iunie, mai multe locaşuri de închinare îşi vor serba hramul. În Arhiepiscopia Craiovei, între cele mai importante se numără Mănăstirea „Sfânta Treime“-Strâmba-Jiu şi Biserica-paraclis mitropolitan „Sfânta Treime“ din Craiova.
În chinovia de pe Jiu, Sfânta Liturghie va începe dis-de-dimineaţă, în cadrul ei săvârşindu-se şi pomenirea celor adormiţi întru Domnul, preoţi, ctitori, ostenitori, credincioşi şi binefăcători ai sfântului locaş de închinare.
Biserica „Sfânta Treime“ din Craiova îşi are rădăcinile în secolul al XVIII-lea, când a fost ridicată pe temeliile unei biserici mai vechi de cunoscutul arhitect şi restaurator francez André Lecomte de Nouy, cu sprijinul financiar al principilor Alexandru şi Dimitrie Ştirbei. Iniţial, biserica a fost construită în stil brâncovenesc, cu ajutorul jupânesei Dumitrana Ştirboaica, între anii 1765 şi 1768. Ulterior, la lucrările de înfrumuseţare şi reconsolidare a bisericii au participat şi membrii familiei princiare Ştirbei: marea vorniceasă Ecaterina Bibescu şi mai ales fiul ei, marele logofăt şi viitorul domn al Ţării Româneşti, Barbu Ştirbei. Din fondurile bisericii s-a construit în 1890 un dispensar medical pentru persoanele sărace, care a funcţionat aici până în 1939.