„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Puneți în urechile voastre cuvintele acestea: Fiul Omului va fi dat în mâinile oamenilor. Iar ei nu înțelegeau cuvântul acesta, căci era ascuns pentru ei, ca să nu-l
Sărbătoarea Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Mitropolia Olteniei
Pelerinii din Oltenia au luat parte în zilele de 15 şi 16 august la sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni de la Mănăstirea Hurezi. Astfel, în seara de 15 august, IPS Părinte Irineu împreună cu IPS Părinte Varsanufie s-au aflat în mijlocul viețuitorilor sfintei mănăstiri și a închinătorilor care au participat la slujba Vecerniei și a Utreniei în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni. Cu acest prilej, IPS Părinte Mitropolit a sfințit noua raclă în care sunt așezate spre închinare moaștele Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, dăruite de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2014, cu prilejul comemorării a 300 de ani de la martiriul Sfinților Brâncoveni. Slujba Privegherii a fost săvârșită, în prezența IPS Părinte Mitropolit Irineu, de către IPS Părinte Arhiepiscop Varsanufie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Ieri, 16 august 2016, Sfânta Liturghie a început de la ora 9:00. Soborul de arhierei, preoți și diaconi a fost condus de IPS Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.
Tot în ziua de 16 august şi-a serbat hramul şi Mănăstirea Brâncoveni, din judeţul Olt. Aici s-a aflat reşedinţa boierilor din neamul Brâncoveanu. Prima biserică a mănăstirii a fost ridicată de domnitorul Matei Basarab, el însuşi membru al nobilei familii. Biserica cea mare a fost ridicată la anul 1699, de către Sfântul Constantin Brâncoveanu. Aici se găsesc înmormântaţi tatăl său, Papa Brâncoveanu, şi fratele său, Barbu. Hramul istoric al sfintei biserici este Adormirea Maicii Domnului.