„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Şcoala de vară de la Parohia Harşu, la a 5-a ediţie
Parohia „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana”-Harşu din Craiova găzduieşte în perioada 19 iunie – 2 iulie o nouă ediţie a Şcolii de vară. Cursurile, organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, se desfăşoară în parteneriat cu asociațiile „EduLife” și „Sport, Cultură, Educație”.
De cinci ani, preotul Viorel Dică, de la Parohia Harşu, alături de colaboratorii săi, cheamă copiii în curtea bisericii pentru a lua parte la programele şi activităţile informative şi recreative organizate în cadrul Şcolii de vară. Astfel, în perioada 19 iunie - 2 iulie, 150 de copii şi tineri şi-au anunţat prezenţa la activităţile programate. Scopul întâlnirilor de la Harşu completează de fiecare dată un imperativ social şi educativ de actualitate. Profesorii voluntari, membrii ONG-urilor implicate şi mai ales preotul paroh şi-au propus şi de această dată să „dezvolte la copii abilităţi de cunoaștere, de socializare, învăţarea moralei creştine, cultivarea simţului pentru frumos, cultură, educaţie, sport și cunoașterea tradițiilor și obiceiurilor strămoșești”.
Programul de activităţi
„Activităţile se vor desfăşura în corpul multifuncţional din incinta Parohiei Harşu, la Şcoala Gimnazială «Mihai Viteazul» Craiova şi în alte spaţii, în funcţie de specificul activităţii - Decathlon, Aeroport Internațional Craiova, Digi24 TV, Parcul «Nicolae Romanescu» etc. Anul acesta sunt înscrişi 80 de copii, 60 din parohie și cartiere învecinate, 20 de copii de la Şcoala Gimnazială «Mihai Viteazul» Craiova cu o situaţie socială specială (sărăcie, absenţa părinţilor) şi 15 voluntari, organizaţi în trei grupe, iar activităţile se vor derula de luni până vineri, între orele 9:00 şi 13:00. În pauza de la ora 11:00, copiii primesc dulciuri, fructe, apă și suc. Activităţile sunt gratuite pentru copii şi susţinute de formatori specialişti pe temele propuse, ajutaţi de tineri voluntari.
Şcoala de vară 2017 se va încheia cu un pelerinaj în județul Gorj, care va cuprinde vizitarea Complexului Brâncuși-Tg. Jiu, Hobița, Mănăstirea Tismana, Muzeul Tezaurului, cu masă de prânz la Tismana, iar după-amiază vor avea loc activități recreative în zonă”, a spus prof. Alina Dică, directorul Asociaţiei „EduLife”.
„Biserica este locul în care puteţi creşte frumos şi armonios”
Evenimentul de deschidere a Şcolii de vară de la Harşu a avut loc la începutul acestei săptămâni. Momentul a fost marcat printr-o rugăciune în biserica parohială, unde cei mici au fost binecuvântaţi de pr. paroh Viorel Dică. „Această activitate reprezintă un moment de suflet pentru parohia noastră. Bucuria noastră creşte de fiecare dată când se apropie momentul să vă primim aici, în sfânta biserică. Trebuie să ştiţi că e cel mai frumos loc în care vă puteţi realiza sufleteşte, în care puteţi creşte frumos şi armonios, unde puteţi învăţa lucruri bune şi folositoare pentru viaţă. Grija noastră este să vă dăruim Bisericii şi poporului român, cu darurile pe care vi le-a dat Dumnezeu, înmulţite şi sporite. Vremea pe care o vom petrece împreună aici, la sfânta noastră biserică, dorim să vă fie de mare folos, acum şi pe viitor, spre a vă aduce aminte de lucrurile frumoase pe care Dumnezeu vi le dăruieşte în fiecare clipă”, a spus pr. Viorel Dică. Şcoala de vară de la Parohia Harşu se va încheia cu o festivitate de premiere, în cadrul căreia copiii vor primi ghiozdane, cărţi, tricouri, şepci, dulciuri şi diplome.