„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Sfârşit de an şcolar la Seminarul Teologic din Craiova
Profesorii şi elevii Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova au serbat vineri, 15 iunie, încheierea anului şcolar 2017-2018. Evenimentul a avut loc în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi a altor instituţii publice. Cu acest prilej, seminariştii cu rezultate foarte bune la învăţătură, precum şi cei care s-au remarcat la olimpiadele şcolare judeţene şi naţionale au fost premiaţi cu diplome şi cărţi şi au fost felicitaţi de către cei doi arhierei olteni.
Programul festiv a debutat cu Sfânta Liturghie, săvârşită la altarul Paraclisului „Sfântul Grigorie Teologul” de către părinţii profesori, în prezenţa elevilor seminarişti şi a celorlalți invitaţi. Festivitatea de încheiere a anului şcolar a avut loc într-un spaţiu special amenajat în faţa şcolii, lângă vechea biserică a Mănăstirii Coşuna, ctitoria Banului Stepan. Manifestarea a debutat cu un program special de muzică religioasă, patriotică şi piese folclorice, prezentate de corul seminarului teologic, sub conducerea profesorului Victor Şapcă. Au urmat cuvintele adresate tinerilor seminarişti şi festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate deosebite în anul şcolar încheiat. Toate momentele serbării au fost moderate de directorul instituţiei, diacon Ionuţ Pătularu.
În cuvântul de binecuvântare adresat tinerilor seminarişti craioveni, IPS Părinte Mitropolit Irineu a apreciat rezultatele bune obţinute de premianţi şi i-a îndemnat pe elevi să continue linia ascendentă a tradiţiei înaintaşilor. „Anii petrecuţi în seminar au o importanţă deosebită pentru activitatea pastoral-misionară a slujitorilor Bisericii. O pregătire temeinică în şcoală are ca rezultat preoţi buni, păstori vrednici în ogorul Domnului. De aici şi grija noastră permanentă pe care o acordăm pregătirii şi formării elevilor în spiritul credinţei, al învăţăturilor creştin ortodoxe, în spiritul dragostei, al comuniunii şi comunicării. Fără aceste valori, cunoştinţele şi informaţiile dobândite ar fi ca sămânţa căzută pe piatră sau pe pământul cel tare”, a spus IPS Părinte Irineu.