„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Sfințirea picturii Bisericii „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Drobeta-Turnu Severin
Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Drobeta-Turnu Severin a îmbrăcat duminică veşmânt de sărbătoare, prin sfinţirea picturii celei noi cu care este împodobită. Slujba de sfinţire şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite aici de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date în manieră psaltică de către membrii Grupului psaltic „Sfântul Gheorghe” de la Catedrala episcopală.
La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a tâlcuit pericopa evanghelică a Duminicii a 22-a după Rusalii și a pus la inimile celor prezenți cuvânt de învățătură.
Pentru deosebita contribuţie la realizarea lucrărilor de pictură și înfrumusețare a bisericii, preotul Gheorghe Ghinea, parohul Bisericii „Sfântul Ilie”, precum și alți doi slujitori la această biserică, pr. Stelian Alin Dumitru și pr. Haralambie Iovănel, au fost ridicați la rangul de iconom stavrofor.
Parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” se află în partea de vest a Severinului. Lângă paraclisul provizoriu s-a construit o nouă biserică, a cărei piatră de temelie a fost pusă în 1991. Lucrările, începute în 1992, au fost întrerupte o perioadă, fiind reluate în anul 1998. Sfântul locaş este proiectat în stilul neobizantin, cu o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Slujba de sfințire a avut loc în data de 20 iulie 2014, în ziua hramului.
Pictura bizantină a fost realizată între anii 2013 şi 2018 de maeştrii Eugen şi Florica Papici, iar banii necesari au fost obţinuţi de la Secretariatul de Stat pentru Culte, autorităţile locale şi donaţiile credincioşilor.
Parohia este prezentă şi în spaţiul virtual, având o pagină de prezentare pe internet, unde credincioşii au acces la informaţii utile despre biblioteca parohială, programul liturgic, părinţii slujitori sau ierarhul locului.