„În vremea aceea a ales Domnul alți șaptezeci (și doi) de ucenici și i-a trimis câte doi, înaintea feței Sale, în fiecare cetate și loc unde Însuși avea să vină. Și zicea către ei: Secerișul este
Simpozionul internaţional de sculptură de la Târgu Jiu
Începutul lunii august a coincis în acest an, la Târgu Jiu, cu deschiderea Simpozionului internaţional de sculptură din cadrul Atelierelor „Brâncuşi”. Organizatorii manifestărilor au ales de această dată un nou loc de desfăşurare: Centrul multifuncţional Bârseşti. Aici au fost deja amplasate pietrele de andezit care se vor transforma pe parcurs în opere de artă de for public ce vor fi amplasate ulterior în diferite zone ale municipiului Târgu Jiu.
Astfel, în perioada 1 august - 3 septembrie, şase artişti plastici profesionişti de reputaţie internaţională vor lucra aici pentru a da viaţă operelor de artă: Gheorghe Zănescu şi Mihai Ţopescu din România, Colin Figue (Anglia), Rumen Dimitrov (Bulgaria), Shai-Chi Teng (Taiwan) şi Yoshin Ogata (Japonia). Curatorul taberei este Vlad Ciobanu, sculptor profesionist şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAP). Gazde pentru manifestările artistice sunt: Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, Consiliul Local şi Primăria municipiului Târgu Jiu. Simpozionul beneficiază în acest an de sprijinul Institutului Cultural Român şi al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Gorj.
La deschiderea simpozionului de la Târgu Jiu, Doru Strâmbulescu, managerul Centrului „Brâncuşi” din municipiu, le-a mulţumit autorităţilor pentru faptul că sunt mereu prezente alături de instituţia pe care o conduce, precum şi Institutului Cultural Român, de asemenea implicat în susţinerea activităţii. Prin desfăşurarea Simpozionului internaţional de sculptură de la Târgu Jiu, organizatorii îşi doresc să evidenţieze cât mai mult valoarea artei în datul ei simbolistic şi sacru.