„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Slujiri arhiereşti în Mitropolia Olteniei
În cea de a 7-a Duminică după Sfintele Paşti, a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a Bisericii „Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavriil” din Parohia Floreşti, Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj. Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a liturghisit la biserica din Parohia Capu Dealului, municipiul Drăgăşani, Protoieria Drăgăşani, judeţul Vâlcea. Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a slujit la biserica din Parohia Dobriceni, comuna Iancu Jianu, Protoieria Slatina 2, judeţul Olt, iar Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a slujit la biserica din Parohia Sineşti, Protoieria Horezu, judeţul Vâlcea.
Sute de credincioşi au venit la rugăciune în sfintele locaşuri din Mitropolia Olteniei, în cea de a 7-a Duminică după praznicul Sfintei Învieri. În această sfântă zi, închinată Părinţilor de la Sinodul I Ecumenic, arhiereii Olteniei au săvârşit sfintele slujbe după rânduială, sfinţind mai multe biserici parohiale. Între acestea se numără şi biserica cu hramul „Sfinţii Voievozi” din Floreşti, Protopopiatul Târgu Cărbuneşti, judeţul Dolj. Slujba euharistică şi rânduiala resfinţirii au fost săvârşite de IPS Părinte Mitropolit Irineu, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi. Sfântul locaş de închinare din Floreşti a fost restaurat cu ajutorul credincioşilor din localitate şi al autorităţilor locale. Parohia se găseşte în vecinătatea municipiului Filiaşi, via Turburea-Târgu Cărbuneşti.
În Arhiepiscopia Râmnicului, IPS Părinte Varsanufie a săvârșit și slujba de sfințire a noii capele mortuare din incinta Centrului parohial. În cuvântul de învățătură împărtășit celor prezenți, chiriarhul Râmnicului a arătat că „în această duminică se face pomenirea Părinților care au participat la Sinodul I Ecumenic. Sinodul I Ecumenic a avut loc în anul 325 la Niceea, fiind convocat din cauza faptului că în Alexandria Egiptului un preot învăța altceva decât ceea ce învăța Biserica. Acesta nu recunoștea că Domnul nostru Iisus Hristos este Dumnezeu adevărat și Om adevărat, ci Îl considera a fi o creatură a lui Dumnezeu. La sinod au luat parte 318 Părinți, dintre care nume mari din calendarul nostru: Sfântul Ierarh Spiridon, Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Ierarh Alexandru și mulți alții. La acel sinod, convocat de către Sfântul Împărat Constantin cel Mare, cel care oferise libertatea de exprimare pentru creștini, au fost prezenți și cei care susțineau acele păreri greșite și care au fost somați să se întoarcă la dreapta credință”, a spus IPS Părinte Varsanufie.
La finalul slujbei, IPS Părinte Arhiepiscop Varsanufie i-a felicitat pe ostenitorii lucrărilor de zidire a noii capele, în frunte cu părintele paroh, care a primit o gramată de mulţumire.