„Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în toate zilele și să-Mi urmeze Mie; căci cine va voi să-și scape viața o va pierde; iar cine-și va pierde viața pentru Mine, acela o va mântui. Căci ce folosește omului dacă va câștiga lumea toată, iar pe sine se va pierde sau se va păgubi? Căci de cel ce se va rușina de Mine și de cuvintele Mele, se va rușina de el și Fiul Omului când va veni întru slava Sa și a Tatălui și a sfinților îngeri. Cu adevărat însă vă spun vouă: Sunt unii dintre cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea Împărăția lui Dumnezeu.”
Studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, premiați de Ministerul Educației Naționale
Ministerul Educației Naționale a premiat marți, 7 mai, câștigătorii Concursului Național „Recunoștință făuritorilor Marii Uniri”, printre aceștia numărându-se și 3 studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității din Craiova. Concursul s-a adresat studenților din învățământul superior românesc, domeniul Arte Vizuale, și a debutat în ziua de 3 decembrie 2018, având ca obiect realizarea unor lucrări originale care să evidențieze tema Centenarului Marii Uniri.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la nivelul Facultății de Teologie Ortodoxă s-au înscris în această competiție 17 studenți din cadrul specializărilor Artă Sacră și Arte Plastice (Pictură și Sculptură). Conform regulamentului concursului, la sfârșitul semestrului I, o comisie de specialiști alcătuită din cadre didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova a selectat trei lucrări pe care le-a înaintat Ministerului Educației Naționale pentru jurizarea la nivel național. În urma evaluării finale, studenții facultății noastre au obținut toate cele trei premii, după cum urmează: Premiul I - Costică G. Candidatu (Specializarea Arte Plastice - Pictură și Sculptură, anul III), cu lucrarea „Regina Maria”; Premiul II - Florin-Teodor V. Grădinaru (Specializarea Arte Plastice - Pictură și Sculptură, anul III), cu lucrarea „Șarja de la Robănești - 1916”; și Premiul III - Tudorel M. Predan (Specializarea Artă Sacră, anul III), cu lucrarea „«Un gând frumos poate fi ca o biserică în care omul își odihnește sufletul»: Regina Maria”.
Premiile și diplomele au fost înmânate de către ministrul educației naționale, Ecaterina Andronescu, și de secretarul de stat în MEN Ionel Florin Lixandru. Din partea conducerii Facultății de Teologie Ortodoxă, la festivitatea de decernare au participat pr. conf. univ. dr. Nicolae Răzvan Stan, decanul facultății, și lect. univ. dr. Emilia Burlan, cadru didactic la cele două specializări: Artă Sacră și Arte Plastice (Pictură și Sculptură).
Concursul național „Recunoștință făuritorilor Marii Uniri” s-a organizat ca o modalitate de recunoaștere a efortului înaintașilor noștri care au contribuit la întregirea neamului și la realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. (Decanatul Facultății de Teologie Ortodoxă)