„Atunci când S-a născut Iisus în Betleemul Iudeei, în zilele regelui Irod, iată magii de la Răsărit au venit în Ierusalim, întrebând: Unde este împăratul Iudeilor, Cel ce S-a născut? Căci am văzut la Ră
Târgul ornamentelor de Crăciun de la Parohia Oota
Parohia craioveană „Maica Domnului”-Oota a găzduit duminică, 11 decembrie, după oficierea Sfintei Liturghii duminicale, un concert caritabil de colinde, susținut de mai multe coruri de copii. Au urcat pe solea sfântului locaş corul clasei I D a Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova, condus de prof. Mihaela Ouatu, corul de copii al Parohiei „Maica Domnului”-Oota, dirijat de prof. Mihaela Brumar, și Corul de copii „Glasuri cristaline” al Asociaţiei „Părinţi pentru copii - Oltenia”, coordonat de doamna profesoară Iulia Manda.
Concertul a adus bucurie în inimile celor care s-au aflat în biserică și nu numai, glasurile binecuvântate ale micuților vestind în tonalități și moduri diferite venirea Domnului Iisus în lume. Încheierea programului artistic pregătit de copii a deschis Târgul de ornamente de Crăciun. Evenimentul, cu caracter caritabil, s-a adresat copiilor aflați în situații speciale. Ornamentele festive au fost realizate de copii în cadrul Centrului misionar-educativ al Parohiei „Maica Domnului”-Oota. Începând cu luna octombrie, copiii care trec pragul centrului în fiecare zi de sâmbătă sau duminică au realizat la atelierele creative diverse ornamente hand-made de Crăciun, sub coordonarea părintelui Bogdan Trifu, preot slujitor al acestei parohii. Activităţile au beneficiat de sprijinul voluntarilor Asociației ACCES Oltenia. Acești voluntari, bine antrenați în lucrul și joaca cu copiii, le-au canalizat atenția, i-au îndrumat în activități, s-au jucat cu ei, rodul muncii lor adunându-se vizibil atât în rafturile centrului, prin obiectele realizate, cât și în atitudinile copiilor, prin legăturile și prieteniile create între cei mici și cei mari.
Ornamente de Crăciun vândute în scop caritabil
Toate obiectele lucrate de copii în cadrul centrului au fost scoase la vânzare în cadrul Târgului de ornamente de Crăciun. S-au adăugat şi ornamente lucrate de copiii clasei I D a Colegiului Național „Frații Buzești”, prin efortul doamnei profesoare Mihaela Ouatu. Cei prezenți au avut ce alege, obiectele purtând, pe lângă frumusețe, și dragostea copiilor care le-au lucrat. Îngerași din hârtie, steluțe strălucitoare, fulgi de nea albicioși și sclipitori, clopoței frumos ornamentați prin tehnica șervețelului, felicitări, brăduți stilizați, figurine din ipsos frumos pictate sau împodobite, chiar și aranjamente florale de Crăciun, toate au făcut deliciul copiilor, părinților și bunicilor, standurile cu ornamente golindu-se în scurt timp.
„Faptele bune își găsesc ecou în comunitate”
Evenimentul s-a desfășurat în condiții optime de organizare, beneficiind de sprijinul voluntarilor Asociației ACCES Oltenia. „Întâlnirea providențială cu părintele Bogdan Trifu a deschis pagina cărții misionarismului social. Fiecare dintre entitățile reprezentate de noi, Parohia Oota și ACCES Oltenia, își îndreaptă atenția către nevoile comunității și încearcă să răspundă cu propriile resurse. Dar cum noi nu ne îndoim niciodată de faptul că un grup mic de oameni pasionați și animați de bine poate schimba lumea (Margaret Mead), am reușit şi de această dată să ne demonstrăm că totul e posibil. Mâinile și inimile angrenate în manufacturarea ornamentelor de iarnă, precum și glasurile antrenate pentru concertul de colinde au dat culoare și frumos zâmbetelor participanților (voluntari mici și mari), au dat sens și determinare beneficiarilor sumelor colectate (copiii vulnerabili ai comunității), au ridicat soarele pe Cer în duminica Târgului de Crăciun și au bucurat sute de oameni. Pe 11 decembrie, voluntarii ACCES Oltenia au îmbrăcat straiele altruismului și s-au înlănțuit în cercul generozității, lărgindu-l și mai mult! O fac de fiecare dată cu bucurie și cu dorința transmiterii ștafetei spre generațiile celor mai mici decât ei. Exercițiul nostru ne-a demonstrat din nou că faptele bune își găsesc ecou în comunitate și bumerangul fericirii vine din împărtășirea iubirii aproapelui. Cu siguranță, sincronizarea maiestuoasă nu se va încheia cu un singur demers încununat cu succes, ci va continua prin repetarea acestor lecții și învățarea altora noi, necesare creării culturii voluntariatului și carității”, a declarat Andreea Niță, președinte ACCES Oltenia.
O colectă generoasă
Motivați de caracterul caritabil al acțiunii, participanții la eveniment au donat pentru bucuria copiilor aflați în situații speciale diverse sume de bani, însumând la sfârșitul târgului aproape 4.500 de lei, adăugându-se în zilele următoare și alte donații ale oamenilor de bine. De asemenea, în urma parteneriatului încheiat cu Grădinița „Castelul fermecat” din parohie, în cadrul proiectului „Bunătatea se învață de la vârste mici”, se vor adăuga și fondurile strânse în cadrul Târgului de Crăciun din grădiniță, pentru a putea ajuta și bucura de Crăciun cât mai mulți copii aflați în situații speciale. Mulțumirile se îndreaptă către toți cei care s-au implicat în buna desfășurare a activităților și a evenimentului, către cei care au susținut, într-un mod sau altul, inițiativa, către cei care și-au rupt din ale lor pentru a dărui altora, precum și către Bunul Dumnezeu pentru ajutorul simțit în fiecare clipă.