„Zis-a Domnul: Precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: mâncau, beau, se însurau, se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit
Terapie prin joc şi artă la Teatrul „Colibri”
Copiii Centrului social multifuncțional „Best Life” pentru copiii dezavantajați social al Arhiepiscopiei Craiovei participă în perioada 8-12 februarie la atelierele de creație din cadrul „Fabricii de povești electroColibri”, organizate de Teatrul pentru copii și tineret „Colibri”. Toate activităţile organizate în parteneriat cu prestigioasa instituţie de cultură din Cetatea Băniei sunt rodul unei frumoase colaborări iniţiate prin Asociaţia Vasiliada.
Prima activitate interactivă organizată de Centrul „Best Life” şi Teatrul de păpuşi „Colibri” din Craiova a avut loc luni, 8 februarie. În această zi, beneficiarii centrului, însoţiţi de educatorii lor, au participat la atelierul de creație `Copii, povești și păpuși”, coordonate de actorii Adriana Ioncu și Daniel Mirea. Cei doi artişti sunt prezenţe familiare pentru publicul craiovean, apărând împreună în numeroase reprezentații la Colibri, printre care „Vrăjitorul din OZ” sau „Ursul păcălit de vulpe”. Marți, 9 februarie, copiii au fost implicați în atelierul de creație „Dincolo de poveste”, cu Rodica Prisăcaru și Mugur Prisăcaru. După cum au menţionat reprezentanții Teatrului „Colibri”, în cadrul acestui atelier, cei mici au aflat ce se întâmplă în culise, cum se transformă un actor în personaj, ce trebuie să știi ca să devii una cu păpușa, iar ea să vorbească în locul tău. Acțiunea de marți a fost destinată elevilor din clasa a IV-a din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” din Băilești, beneficiari ai Centrului social „Best Life”. Astăzi, 10 februarie, un grup de copii ai Centrului social „Best Life” vor lua parte, de la ora 10:00, la atelierul de creație „Micii creatori”, cu Ionica Dobrescu și Daniel Mirea. „Îndrăgiți și aplaudați pentru poveștile dăruite cu bucurie în atâtea reprezentații Colibri, actorii Ionica Dobrescu și Daniel Mirea pun în valoare abilitățile creative ale copiilor și le arată că ei chiar sunt mici creatori. Iar totul se întâmplă prin joc și joacă”, după cum precizează reprezentanții Teatrului „Colibri”. Joi, 11 februarie, beneficiarii centrului vor participa la atelierul de creație “Primul pas pe scenă”, cu Alis Ianoș și Emanuel Popescu. Potrivit reprezentanților Teatrului „Colibri”, copiii primesc propunerea de a face primul pas pe scenă chiar de la actorii Alis Ianoș și Emanuel Popescu, de care s-au bucurat în spectacole ca „De-a capra cu trei iezi”, „Prietenii Motanului Încălțat”, „Frumoasa din pădurea adormită”.
„Ne distrăm și învățăm”
Vineri, 12 februarie, copilașii vor fi implicați de către actorii Geo Dinescu și Marin Fagu în atelierul de creație „Ne distrăm și învățăm”. „Cunoscuți publicului craiovean din Festivalul Puppets Occupy Street, dar și din spectacole și importante evenimente ale Teatrului Colibri, actorii Geo Dinescu și Marin Fagu fac echipă cu cei mai frumoși și iubiți pământeni, copiii, pentru a-i iniția în minunata lume a experimentelor. Aici vor descoperi, distrându-se, cum se poate obține electricitate statică, ce este o reacție chimică și multe alte surprize”, ne-au informat reprezentanții Teatrului „Colibri”. Activitățile adresate copiilor din cadrul Centrului social multifuncțional „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei se desfășoară în cadrul unui parteneriat încheiat cu Teatrul pentru copii și tineret „Colibri”.
Centrul „Best Life”, sub binecuvântarea Bisericii
Activitatea desfăşurată la Centrul social multifuncţional „Best Life” din Craiova este coordonată de Asociaţia Vasiliada, funcţionând cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Specificul proiectelor desfăşurate până în prezent aici a centrat pe imperativul educativ al urbei craiovene, dar şi pe nevoile social-filantropice. Toate demersurile iniţiate până în prezent aici au fost menite să susţină eficient dezvoltarea armonioasă a copiilor aflaţi în grija Asociaţiei Vasiliada. Între cele mai recente proiecte se numără „Micii artişti populari, pe urmele bunicilor” şi „Prinde gustul!”. Cele două activităţi de suflet s-au desfăşurat în colaborare cu două dintre instituţiile partenere, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj şi Colegiul Naţional Economic „Gheorghe Chiţu” din Craiova.