„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Veteranii de război, omagiaţi la Craiova de ziua lor
Veteranii de război au fost cinstiţi săptămâna trecută la Craiova, printr-un ceremonial militar-religios, organizat la Monumentul Eroilor Români din Cimitirul Sineasca. Evenimentul, prilejuit de „Ziua Veteranilor de Război”, sărbătorită în fiecare an la 29 aprilie, a debutat cu intonarea Imnului de stat al României şi o slujbă de pomenire pentru toţi cei care şi-au jertfit viaţa pe câmpurile de luptă, pentru apărarea ţării şi a credinţei ortodoxe strămoşeşti. Au fost rostite alocuţiuni din partea reprezentanţilor veteranilor de război craioveni şi a oficialităţilor locale, ceremonialul încheindu-se cu depunerea de jerbe de flori la Monumentul Eroilor şi defilarea Gărzii de onoare. Ceremonia a fost organizată de Brigada Multinațională Sud-Est cu sediul în Craiova, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război - filiala Dolj.
Ziua Veteranilor de Război a fost instituită în anul 2007, prin Hotărârea de Guvern nr. 1.222, fiind sărbătorită în fiecare an la data de 29 aprilie. Titlul de veteran de război a fost introdus de regele Carol I, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independență (1877-1878), prin Înalt Decret la data de 29 aprilie 1902. Articolul 2 din Înaltul Decret Regal dădea următoarea motivaţie instituirii acestui titlu: „Pentru ca fiecărui ostaş veteran să i se asigure liniştea şi ocupaţiunea pentru restul de viaţă, i se vor pune la dispoziţie cele necesare în acest scop, ca stimulent pentru generaţiile viitoare”.