„În vremea aceea, mergând Iisus pe cale, a zis cineva către El: Te voi însoți oriunde Te vei duce. Și i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini și păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului nu are unde să-Și plece
Ziua Imnului Naţional, la Râmnicu Vâlcea
Vineri, 29 iulie, numeroşi credincioşi râmniceni au luat parte la activităţile dedicate Zilei Imnului Naţional. În cadrul şedinţei festive a Consiliului local municipal, desfășurată la Primăria Râmnicu Vâlcea, IPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a prezentat o alocuţiune despre importanţa istorică şi religioasă a Imnului naţional, informează arhiepiscopiaramnicului.ro. Alocuțiuni despre semnificația evenimentului au fost rostite și de către primarul municipiului, prefectul județului Vâlcea, președintele Consiliului Județean Vâlcea și alte oficialități. Participanții la sărbătoare au mers în procesiunea solemnă pe traseul Primăria municipiului – Biserica „Toţi Sfinţii”, unde a avut loc slujba de sfințire a drapelului național de către un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu pr. protoiereu Ion Dincă. Procesiunea a continuat spre Casa Memorială „Anton Pann” și Parcul Zăvoi. IPS Părinte Varsanufie a săvârşit aici slujba de Te Deum, marcând astfel spațiul în care a fost intonat pentru prima dată Imnul național.
În cadrul manifestărilor, actorii Teatrului „Ariel” din municipiu au încercat să redea râmnicenilor imaginea de demult a pașoptiștilor, care, în urmă cu 168 de ani, s-au unit și au cântat pentru prima oară „Deșteaptă-te, române!”. Aceștia au defilat îmbrăcați în haine de epocă și au salutat mulțimea strigând: „Dreptate și Frăție!”, la fel cum salutau și revoluționarii de la 1848.
Ziua Imnului Național a fost proclamată prin Legea nr. 99 din 1998 și se sărbătorește în fiecare an la data de 29 iulie. Ceremonialul s-a încheiat cu intonarea imnului „Deșteaptă-te, române!” de către Corul Academic „Euphonia” al Filarmonicii de Stat „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, condus de maestrul Mihail Ștefănescu.