Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Aproximativ 90% dintre români preferă să gătească acasă
Majoritatea românilor preferă să gătească acasă pentru că ştiu din ce ingrediente sunt preparate mâncărurile, potrivit studiului Global Health & Wellness al Nielsen, citat de Mediafax. De asemenea, studiul arată că jumătate din românii chestionaţi sunt dispuşi să plătească un preţ mai mare pentru produsele ce au caracteristici 100% naturale şi nu conţin organisme modificate genetic, semnificativ mai mult faţă de media europeană, în ambele cazuri.
În următoarele şase luni, românii plănuiesc să cumpere mai multe fructe şi legume, apă, seminţe, iaurt şi produse din peşte, semnificativ mai mult decât media europeană. Potrivit studiului Global Burden of Disease din 2013, citat de Nielsen, 2,1 miliarde de oameni (aproape 30% din populaţia globală) sunt supraponderali sau obezi. „Criza obezităţii şi dorinţa consumatorilor de a deveni mai sănătoşi ar putea fi factori de creştere pentru producătorii care îşi adaptează mai bine ofertele la nevoile şi dorinţele consumatorilor pentru produse alimentare mai sănătoase“, arată Nielsen. (Oana Nistor)