Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Consumul de carne și încălzirea globală

Consumul de carne și încălzirea globală

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 17 Ianuarie 2022

Reducerea consumului de carne şi lactate în ţările bogate ar contribui la reducerea cu peste 60% a emi­siilor de gaze rezultate din activităţile agricole și ar îmbunătăţi sănătatea populaţiei, arată o cercetare publicată de Nature Foods, scrie EFE. „Dacă reducem consumul de carne, vor fi de asemenea eliberate terenuri pentru alte culturi şi împăduriri”, susține Martin Bruckner, unul dintre autorii studiului. UE este cel mai mare exportator de carne de porc, principalii producători fiind Germania, Spania şi Franţa. Dacă aceste ţări nu-şi reduc producţia, „lumea nu va reuşi să limiteze încălzirea globală la 1,5 grade Celsius”, subliniază cercetătorul.  (C. Z.)

Citeşte mai multe despre:   incalzire globala