Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Europenii risipesc anual 22 milioane de tone de hrană
Locuitorii Uniunii Europene (UE) risipesc 22 milioane de tone de hrană pe an, arată un studiu realizat la cererea UE şi publicat în Environmental Research Letters. Studiul a fost alcătuit pe baza datelor furnizate de şase cercetări naţionale despre risipa alimentară - Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Finlanda, Germania şi România. Prin asocierea datelor, scrie Agerpres, autorii studiului au aflat că un britanic risipeşte echivalentul unei cutii de conserve pe zi, în timp ce un român risipeşte un măr pe zi, fiind, de altfel, cel mai puţin risipitor dintre locuitorii statelor studiate. Alimentele care se risipesc cel mai mult sunt fructele, legumele, cerealele şi carnea, iar autorii cred că s-ar putea evita aruncarea a 80% din acestea. Cercetătorii au ajuns la concluzia că cetăţenii UE risipesc anual 22 milioane de tone de hrană, ceea ce corespunde unei pierderi de apă de 57 de kilometri cubi pe an. (Oana Nistor)