Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
Mai mulți bani pentru alimente
În 2016 s-a consemnat o creștere de 3,4% a pieței bunurilor de consum (FMCG), determinată de volumele cumpărate, mai mari, dar și de fenomenul de uptrading (orientarea consumatorilor către produse superioare în privința preţului), fenomen regăsit atât în comerţul modern, cât şi în cel tradiţional. A fost al doilea an consecutiv când românii au avut un apetit crescut pentru produse mai scumpe şi pentru cheltuieli mai mari, concluzionează un studiu GfK România, preluat de Mediafax. Aceeași cercetare arată că românii cumpără mai rar bunuri de folosinţă curentă, dar cheltuie mai mult la un act de cumpărare. Totodată, s-a redus frecvenţa cumpărăturilor exclusiv la categoriile de alimente proaspete, însă a crescut la produsele de îngrijire a casei.