Necesitatea înfiinţării la nivel naţional a unei structuri specializate în intervenţii în situaţii de criză epidemiologică, microciparea animalelor din ferme şi modificarea legislaţiei, astfel încât să
Mercurialul produselor de post în Piaţa Obor
Vă prezentăm preţurile din această săptămână din Piaţa Obor. Ceapa verde costă 1 leu legătura. Se pot lua şi trei legături cu 2 lei. Usturoiul verde costă 1,5 lei, iar cel uscat, 7 lei kilogramul. Urzicile costă 15 lei kilogramul sau 5 lei punga de plastic plină.
Mărarul şi pătrunjelul verde costă 1 leu legătura, iar leuşteanul 2 lei. Ridichile roşii se vând cu 1 sau 2 lei legătura, în funcţie de mărime. Salata verde costă 2,5 lei căpăţâna dacă este din import şi 1,5 lei dacă e autohtonă. Prazul se vinde cu 3 sau 4 lei kilogramul. Spanacul frumos şi proaspăt se poate cumpăra cu 5 lei kilogramul. Loboda nouă se vinde cu 2 lei legătura.
Lăsând verdeţurile la o parte, celelalte legume au preţuri „de iarnă“. Roşiile au preţuri cuprinse între 6 şi 11 lei, ardeii se vând cu preţuri cuprinse între 8 şi 11 lei, castraveţii între 9 şi 10 lei, vinetele 10 lei, iar andivele 11-12 lei kilogramul. Ardeii iuţi ajung la 5 sau 6 lei kilogramul. Varza este mai ieftină în comparaţie cu anul trecut, adică 2-2,5 lei pentru un kilogram, iar cea roşie 4 lei kilogramul. Sfecla roşie costă şi ea 2,5 lei kilogramul. Morcovii au preţul între 2,5 şi 3 lei kg, iar albitura 5-6 lei. Cartofii au preţuri care variază între 2 şi 3 lei. Ceapa albă şi cea roşie sunt la mare căutare. Prima se vinde cu 2,5, iar cealaltă, cu 4 lei kilogramul. Fasolea uscată are preţuri între 11 şi 14 lei kilogramul. Ridichile negre costă 5 lei, iar guliile 6 lei kilogramul.
Dovleceii costă 6 lei, iar conopida tot 6 lei. Legăturile de cimbru, busuioc, salvie, tarhon sau mentă uscată se vând cu 2 lei. Broccoli se poate cumpăra cu doar 2 lei bucata sau 6 lei kilogramul.
Ciupercile de cultură, în funcţie de mărime şi calitate, costă între 6 şi 11 lei kilogramul. Varza murată se vinde cu 2 sau 3 lei kilogramul, în funcţie de mărime. Castraveţii muraţi costă 5 lei kilogramul, iar gogoşarii la oţet 8 lei. Măslinele, un aliment căutat în această perioadă, se vând cu preţuri cuprinse în-tre 13 şi 23 de lei kilogramul, în funcţie de calitate. Mălaiul costă 3-3,5 lei.
Borşul de putină se vinde cu 2 lei litrul. Grâul „arnăut“ pentru colivă costă 8 lei un kilogram, spre deosebire de cel, neales care a rămas la 2,5 lei kilogramul.