Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Mierea produsă în România, la mare căutare în Europa

Mierea produsă în România, la mare căutare în Europa

Data: 14 Martie 2010

Mierea produsă de apicultorii hunedoreni a început să fie căutată intens de marile companii de distribuţie din Europa de Vest, a declarat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Apicola Deva, Ioan Korb, estimând că solicitările pentru export ajung la cel puţin 300 de tone, ceea ce este dublu faţă de perioada anilor trecuţi.

“Mierea românească a ajuns să fie căutată în Europa ca în perioada anilor '70-'80, când apicultura de la noi din ţară era recunoscută prin calitatea deosebită a produselor. Companiile din Germania şi Franţa sunt cele mai interesate de produsele apicole româneşti“, a declarat preşedintele asociaţiei, Iosif Korb.

Apicultorii din judeţul Hunedoara produc, în medie, 400 de tone de miere pe an, din care 150 de tone erau exportate.