Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Produse româneşti premiate la Bruxelles

Produse româneşti premiate la Bruxelles

Un articol de: Oana Nistor - 07 Iunie 2016

La ediţia din 2016 a competiţiei „Superior Taste Award”, organizată de Institutul Internaţional de Gust şi Calitate de la Bruxelles (ITQI), România a participat cu 11 produse, toate fiind premiate cu 2 sau 3 stele de aur din maximum 3. Au fost premiate următoarele produse: ulei de nucă, obţinut prin presare la rece, Luna Solai - 2 stele, Puiul Fericit de la Agricola - 2 stele, AUR’A de la Natural Gold Water - 3 stele, Bergenbier ALE - 2 stele, Pâinea lui Manole - 2 stele, Wembley Dry Gin - 3 stele, pate de păstrav afumat Trutta Dux - 2 stele, Salamul de Sibiu Agricola - 2 stele, Elixir - ulei de rapiţă presat la rece - 2 stele şi ulei de soia de primă presă de la Dachim - 2 stele. În acest an, au participat la competiţie, potrivit Agerpres, peste 1.360 de produse de pe toate continentele, premiul - Superior Taste Award - fiind o recunoaştere internaţională unică, care se bazează pe testarea în orb (fără a se cunoaşte identitatea produsului - denumire, producător, etichetă etc.), efectuată de către bucătari şi somelieri, experţi în gust şi calitate, cu stele Michelin şi leaderi de opinie din 15 state. În anii trecuţi au mai obţinut premii produsele tradiţionale româneşti ale producătorului Sonimpex Topoloveni.