Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
Sprijin financiar pentru legumicultorii cu solarii
Producătorii agricoli care cultivă tomate în sere şi solarii vor primi un ajutor financiar de 3.000 de euro/an. Ministerul Agriculturii precizează că sprijinul se va acorda în conformitate cu Regulamentul de minimis în sectorul agricol, cu scopul „de a asigura necesarul de consum intern din producţia autohtonă”. Pentru a beneficia de sprijin, fermierii trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp şi să obţină o producţie de minimum 2 kg tomate/mp. Totodată, potrivit proiectului de act normativ, citat de Agerpres, producătorul trebuie să dovedească, cu documente, că a valorificat minimum 2.000 kg tomate.