Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Tendință de scădere a producției de bere

Tendință de scădere a producției de bere

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 04 Aprilie 2024

Piaţa berii a continuat să scadă şi în 2023, ajungând la un volum de 15 milioane de hectolitri, cu 5% mai mic față de anul anterior, pe fondul majorării accizei şi al acutizării conflictului din Ucraina, ce pune presiune pe furnizarea de materii prime şi pe lanţul de producţie, a declarat directorul Asociaţiei Berarii României, Julia Leferman. Ea a subliniat că peste 97% din berea consumată în România este produsă local, cu ingrediente și forţă de muncă locale. La finalul anului 2023 erau 93 de producători de bere, din care 8 companii mari şi medii şi 85 de microberării. (C. Z.)