Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Uleiul de măsline scumpeşte mâncărurile tradiţionale

Uleiul de măsline scumpeşte mâncărurile tradiţionale

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 23 Octombrie 2023

Preţul tot mai mare al uleiului de măsline determină restaurantele şi pizzeriile din Spania şi Italia să scumpească felurile tradiţionale de mâncare. Indicii lunari „Pizza Margherita” şi „Paella”, calculaţi de Bloomberg, au crescut cu 8,2%, respectiv 20,6% în luna septembrie 2023 faţă de luna septembrie 2022. Uleiul de măsline a fost cu 43% mai scump în Italia în luna septembrie 2023 comparativ cu luna septembrie 2022, iar în cazul Spaniei, creşterea de preţ a fost de 67% în ritm anual. Preţurile la alimente au fost un factor care a stimulat inflaţia în Europa, a mai scris Bloomberg, citat de Agerpres. (O. N.)