Carnea de pui şi ouăle din România sunt sigure pentru consum, fapt dovedit de rezultatele analizelor efectuate de Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care atestă că producătorii respectă cu
Vinuri românești premiate
Peste 500 de medalii, dintre care mai mult de 300 de aur, dublu aur sau diamant, au obținut vinurile autohtone în acest an la peste 40 de concursuri din Europa, America de Nord şi Asia, conform platformei de promovare Wines of Romania. „În topul celor mai premiaţi producători locali se numără Budureasca, Jidvei şi Grupul Vintruvian (Crama DeMatei/Caii de la Letea), fiecare dintre aceştia câştigând anul acesta peste 50 de medalii internaţionale”, arată platforma. De asemenea, Crama Gîrboiu, Cramele Recaş, Domeniul Coroanei Segarcea şi Domeniile Sâmbureşti au obţinut fiecare peste 25 de medalii. (C. Z.)