Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Bebeluşii născuţi primăvara riscă să devină alergici

Bebeluşii născuţi primăvara riscă să devină alergici

Data: 21 Octombrie 2010

Potrivit unui studiu citat de "The Independent", şansele ca un copil să dezvolte alergii depind de anotimpul în care acesta a fost conceput. Astfel, bebeluşii care au stat primele trei luni în pântecele mamei în timpul primăverii sunt predispuşi să fie alergici la lapte sau ouă. Aproximativ 11% dintre copiii care în cea de-a 11-a săptămână de dezvoltare prind lunile aprilie sau mai ar putea fi alergici la mai multe feluri de mâncare. Spre deosebire de aceştia, numai 6% dintre copiii care se dezvoltă în primul trimestru iarna sunt predispuşi la alergii, însă aceştia pot dezvolta infecţii virale şi deficienţă de vitamina D. Studiul a fost realizat de un grup de experţi din Finlanda şi a fost publicat în "Jurnalul de Epidemiologie şi Sănătate Comunitară" şi a vizat un eşantion de aproape 6.000 de copiii, între aprilie 2001 şi martie 2006. Dintre copiii acestui grup, 18% au dezvoltat alergii la mâncare până la vârsta de patru ani. Rezultatele studiului au arătat că, până la această vârstă, sensibilitatea la alergiile legate de mâncare variază în funcţie de luna naşterii.