Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Beneficiile pentru sănătate ale alimentelor crude
Dieta cu alimente crude are o varietate de beneficii pentru sănătate, iar regulile sale includ consumul numai de alimente necongelate, neprocesate, în general vegetale, care nu au fost niciodată expuse la temperaturi peste 115 grade.
Dacă vă hotărâți să consumați alimente crude, spălați-le foarte bine și păstrați-le în medii și la temperaturi adecvate. Laptele nepasteurizat este extrem de periculos, deoarece poate duce la infecții bacteriene grave. Dar laptele obișnuit poate fi înlocuit cu lapte de migdale, lapte de susan, lapte de cocos sau lapte de caju, toate aceste sortimente fiind disponibile în magazinele locale sau pot fi preparate folosind un storcător. Aceste produse sunt cremoase și delicioase și oferă, de asemenea, proteinele necesare dietei zilnice.
Într-o dietă cu alimente crude se consumă foarte multe fructe proaspete, bogate în vitamine. Fructele au puține calorii. Când sunt consumate întregi, fibrele lor ajută la o digestie lentă și sănătoasă, care lasă corpul să se simtă reînnoit și controlează apetitul.
Legumele furnizează minerale și o anumită cantitate de proteine dietei cu alimente crude. Spre exemplu, varza și spanacul sunt bogate în proteine, necesare pentru repararea și tonifierea mușchilor.
Dieta crudă constă din alimente proaspete, pe bază de plante, care sunt ușor digerate de organism. Digestia rapidă este necesară pentru o sănătate adecvată a sistemului digestiv. De asemenea, dieta crudă este extrem de săracă în grăsimi și constă în principal din carbohidrați și proteine. Acest lucru este benefic, dacă încercați să pierdeți în greutate. Grăsimile care sunt consumate într-o dietă cu alimente crude sunt grăsimi nesaturate, provenite din nuci, semințe și avocado. Grăsimile nesaturate sunt mult mai sănătoase și mai puțin probabil să ducă la creșterea în greutate.
Atunci când sunt gătite sau congelate, alimentele își pierd cea mai mare parte din conținutul nutrițional. Întregul potențial al alimentelor pe bază de plante este deblocat atunci când sunt consumate pe deplin crude. Această dietă nu este doar consistentă, dar și extrem de sănătoasă, deoarece este mai plină de vitamine și nutrienți decât oricare alta.
Fără produse de origine animală sau sare adăugată, dieta cu alimente crude este foarte săracă în colesterol și în sodiu, ceea ce reduce semnificativ riscul bolilor de inimă.