Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Beneficiile pentru sănătate ale alimentelor crude

Beneficiile pentru sănătate ale alimentelor crude

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Daniela Troia - 23 Mai 2022

Dieta cu alimente crude are o varietate de beneficii pentru sănătate, iar regulile sale includ consumul numai de alimente necongelate, neprocesate, în general vegetale, care nu au fost niciodată expuse la temperaturi peste 115 grade.

 Dacă vă hotărâți să consumați alimente crude, spălați-le foarte bine și păstrați-le în medii și la temperaturi adecvate. Laptele nepasteurizat este extrem de periculos, deoarece poate duce la infecții bacteriene grave. Dar laptele obiș­nuit poate fi înlocuit cu lapte de migdale, lapte de susan, lapte de cocos sau lapte de caju, toate aceste sortimente fiind disponibile în magazinele locale sau pot fi preparate folosind un storcător. Aceste produse sunt cremoase și delicioase și oferă, de asemenea, proteinele necesare dietei zilnice.

Într-o dietă cu alimente crude se consumă foarte multe fructe proaspete, bogate în vitamine. Fructele au puține calorii. Când sunt consumate întregi, fibrele lor ajută la o digestie lentă și sănătoasă, care lasă corpul să se simtă reînnoit și controlează apetitul.

Legumele furnizează minerale și o anumită cantitate de proteine ​​dietei cu alimente crude. Spre exemplu, varza și spanacul sunt bogate în proteine, necesare pentru repararea și tonifierea muș­chilor.

Dieta crudă constă din alimente proaspete, pe bază de plante, care sunt ușor digerate de organism. Digestia rapidă este necesară pentru o sănătate adecvată a sistemului digestiv. De asemenea, dieta crudă este extrem de săracă în grăsimi și constă în principal din carbohidrați și proteine. Acest lucru este benefic, dacă încercați să pierdeți în greutate. Grăsimile care sunt consumate într-o dietă cu alimente crude sunt grăsimi nesaturate, provenite din nuci, se­mințe și avocado. Grăsimile nesaturate sunt mult mai sănătoase și mai puțin probabil să ducă la creș­terea în greutate.

Atunci când sunt gătite sau congelate, alimentele își pierd cea mai mare parte din conținutul nutri­țional. Întregul potențial al alimentelor pe bază de plante este de­blocat atunci când sunt consumate pe deplin crude. Această dietă nu este doar consistentă, dar și extrem de sănătoasă, deoarece este mai plină de vitamine și nutrienți decât oricare alta.

Fără produse de origine animală sau sare adăugată, dieta cu alimente crude este foarte săracă în colesterol și în sodiu, ceea ce reduce semnificativ riscul bolilor de inimă.