Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Acasa Societate Sănătate Cafeaua, după micul dejun, nu înainte

Cafeaua, după micul dejun, nu înainte

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 16 Oct, 2020

Pentru menținerea unui metabolism bun, ar fi bine să beți cafeaua după micul dejun, nu înainte. O cafea tare băută pe stomacul gol poate deregla nivelul de zahăr din sânge, amplificând cu aproape 50% răspunsul glicemic al organismului la alimentele consumate la micul dejun, au demonstrat recent cercetătorii britanici, potrivit publicației Science Daily. Despre cafeină se știa din studii anterioare că poate provoca rezistență la insulină. Așadar, o cafea tare dimi­neața, înainte de masă, ne poate revigora rapid, dar are dezavantajul că scade capacitatea organismului de a procesa zahărul din alimentele de la micul dejun.

(Ileana Marin)