Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Ce alimente pot combate stresul

Ce alimente pot combate stresul

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 20 Septembrie 2011

Potrivit unui studiu realizat de un cercetător italian, ciocolata, cacaoa, caviarul, laptele, brânza, ouăle, arahidele, precum şi carnea de vită, porc sau curcan, hamsiile, tonul sau codul sunt produse care contribuie la combaterea stresului şi la un mai bun control al emoţiilor negative. Omul de ştiinţă italian Luca Passamonti a reuşit să dovedească ştiinţific că o "alimentaţie corectă" este garanţia unei bune-dispoziţii, graţie aminoacidului triptofan, un precursor al serotoninei, care se află de regulă în produse considerate că îngraşă. Drept urmare, este recomandat să consumăm zilnic cel puţin 350 de grame de "produse optimiste", fapt ce poate contribui la evitarea stresului, la reducerea stării de anxietate şi agresivitate şi la un control mai eficient asupra furiei şi emoţiilor negative.