Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Dieta de detoxifiere

Dieta de detoxifiere

Data: 29 Aprilie 2013

În prag de primăvară, o dietă pentru detoxifierea organismului este bine venită. Nutriţioniştii sugerează că ar fi bine să urmăm acest regim într-un weekend, deoarece poate apărea senzaţia de oboseală. 

Acest proces de purificare a organismului trebuie să se rezume la doar 2-3 zile, în care nu este indicat să luaţi alte produse pe bază de plante, care ar putea să interfereze cu bună funcţionare a ficatului sau a intestinelor. O asemenea dietă este menită să ofere organismului o şansă de a scăpa pentru câteva zile de toxinele care acţionează negativ asupra sănătăţii.  
 
Este indicat consumul a cât mai multe lichide. Apa plată, sucurile naturale de fructe şi legume, ceaiuri cu lămâie şi miere sunt opţiuni excelente care pot ajuta la detoxifierea organismului. 
 
Cocktail de fructe: o combinaţie de mere, ananas, pepene, struguri, mango, piersici, prune, guava. Este recomandat să fie îndepărtaţi sâmburii. Se amestecă sucul preparat din aceste fructe cu 1-2 linguri de miere şi se consumă imediat. Este recomandat să se prepare numai o cantitate pe care o putem bea imediat, deoarece nu trebuie ţinut la frigider (vitamina C este distrusă în contact cu lumina sau aerul). După preferinţă se pot adăuga cuburi de gheaţă sau morcovi şi sfeclă roşie.
 
Dacă nu puteţi rezista doar cu lichide pe toată perioada procesului de detoxifiere, optaţi pentru alimentele bogate în fibre. Cele mai bune surse de fibre sunt: fructele şi legumele proaspete, crude şi necurăţate de coajă, fructele uscate, pâinea din făină integrală, cerealele, ovăzul, orezul brun şi biscuiţii din făină integrală. Puneţi fructele uscate într-un vas cu apă fiartă şi lăsaţi-le să stea peste noapte până se înmoaie. Adăugaţi 2 linguri de miere de albine. Pentru micul dejun de detoxifiere se poate consuma terci de ovăz, iar pentru a-l face mai delicios adăugaţi fructe proaspete sau suc de fructe. 
 
Această dietă de detoxifiere nu trebuie urmată mai mult de 3 zile şi numai în cazul în care nu vă confruntaţi cu diverse probleme de sănătate (probleme cu inima, ficatul, diabet). Nu vă extenuaţi în nici un fel în această perioadă şi evitaţi consumul de alcool, cafea, sucurile carbogazoase, ciocolata şi ţigările. 
 

 

Citeşte mai multe despre:   detoxifiere