Nucșoara este un condiment delicat, cu gust răşinos şi dulceag, folosit în bucătăriile din întreaga lume pentru aroma sa plăcută. Specialiştii susţin că este un antioxidant puternic, cu efect antiinflamator
Îmbătrânirea mai rapidă și riscul de cancer
Cancerul este considerat o boală cu debut tardiv, de obicei la adulții cu vârsta de peste 50 de ani, însă date recente sugerează că incidența afecțiunilor oncologice a crescut și în rândul persoanelor mai tinere, în special cancere gastrointestinale și cancere de sân. O cauză posibilă a acestei creșteri ar putea fi accelerarea procesului de îmbătrânire, au concluzionat cercetătorii Universității Washington din St. Louis, în urma unui studiu în care au analizat nouă markeri de sânge care s-au dovedit a avea legătură cu vârsta biologică, comparând apoi vârsta biologică cu vârsta cronologică, pe un eșantion de aproape 150 de mii de persoane cu vârste între 37 și 54 de ani, a relatat CNN. (I. N.)