Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Îndulcitor comun, asociat cu infarct și AVC

Îndulcitor comun, asociat cu infarct și AVC

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 18 Iulie 2024

Un înlocuitor foarte utilizat al zahărului, xilitol, este asociat cu un risc dublu de infarct miocardic (atac de cord) și de accident vascular cerebral (AVC) în cazul persoanelor care consumă în cantități mari produse în care zahărul este înlocuit cu acest îndulcitor. Potrivit unui comunicat referitor la un studiu realizat în cadrul Institutului de Cercetare Cleveland Clinic, citat de News.ro, atunci când consumăm zahăr, nivelul de glucoză din sânge poate crește cu 10-20%, dar nu de 1.000 de ori, așa cum s-a constatat în cazul nivelului de xilitol. (I. N.)