Nucșoara este un condiment delicat, cu gust răşinos şi dulceag, folosit în bucătăriile din întreaga lume pentru aroma sa plăcută. Specialiştii susţin că este un antioxidant puternic, cu efect antiinflamator
Institutul Cantacuzino, un secol de existență
S-au împlinit, la 1 aprilie, 100 de ani de la înființarea Institutului Cantacuzino, despre care mulți români ştiu că a fost producătorul celebrului Polidin, folosit cu succes împotriva virozelor și gripelor. Creat după modelul Institutului Pasteur din Paris, Institutul Cantacuzino a avut o contribuție importantă în dezvoltarea de seruri, vaccinuri și produse de prevenire și combatere a bolilor infecțioase. Vaccinurile produse aici s-au dovedit un sprijin esențial în eradicarea variolei, în 1979, eliminarea poliomielitei, în 1992, și în reducerea incidenței febrei tifoide, difteriei și tetanosului până la pragul de eliminare. (I. M.)