Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Magneziul scade riscul de accident vascular cerebral

Magneziul scade riscul de accident vascular cerebral

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 18 Ianuarie 2012

Cercetătorii suedezi susţin că magneziul din dieta zilnică poate reduce riscul de accidente vasculare cerebrale. În cadrul unui studiu, cercetătorii suedezi au analizat datele privind starea de sănătate a circa 250.000 de persoane din SUA, Europa şi Asia, constatând o incidenţă scăzută de accidente vasculare cerebrale la persoanele care au consumat alimente bogate în magneziu (legume cu frunze verzi, nuci, leguminoase). Astfel, oamenii de ştiinţă au calculat că 100 de miligrame de magneziu suplimentar pe zi pot reduce riscul de accident vascular cerebral ischemic cu 9%. Nevoia zilnică de magneziu pentru bărbaţi este estimată la 400 de miligrame, iar în cazul femeilor la 300 de miligrame. Femeile însărcinate, persoanele cu un sistem imunitar slăbit şi cele vulnerabile în faţa afecţiunilor cardiovasculare au nevoie de cel puţin 450 de miligrame de magneziu pe zi.