Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţeta de post: Ardei cu sos

Reţeta de post: Ardei cu sos

Un articol de: Corneliu Ciocan - 04 Decembrie 2011

Ingrediente: 10 ardei kapia, două cepe, patru roşii, o lingură de făină, sare, pătrunjel verde, ulei pentru călit (opţional).

Ardeii se coc pe tablă sau pe plită, după care se pun într-un vas, se presară cu sare şi se acoperă. Se lasă câteva minute ca să se înăbuşe şi să fie mai uşor de curăţat de pieliţe. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se înăbuşă în puţină apă sau, în zilele cu dezlegare la ulei şi vin, aceasta se poate căli uşor în ulei. Se adaugă roşiile, curăţate de pieliţă şi seminţe, tocate mărunt. Dacă este nevoie se mai adaugă puţină apă. Se desface în apă rece o lingură de făină, apoi se trece prin strecurătoare în sosul din cratiţă. Se mai lasă la fiert câteva minute, ca să se îngroaşe sosul. Se adaugă sare, după gust. Când sosul este aproape gata, se adaugă în el ardeii copţi (fără seminţe şi cotoare), rupţi în fâşii. Se lasă 3-4 minute pe foc. La sfârşit se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt. Se serveşte cald, ca fel principal, sau rece, ca gustare (Reţetă culeasă de doamna Simona Lazăr de la Episcopia Huşilor).

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete de post